România a ratat finala Eurovision Actual

România a ratat finala Eurovision

România, reprezentată de Ester Peony, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019.

Concurenta aleasă să reprezinte România la competiția Eurovision 2019 a fost Ester Peony, cu melodia On A Sunday. Din păcate, aceasta nu s-a calificat în finala competiției, marcând al doilea an când România este eliminată în semifinală.

„Vă mulțumesc tuturor pentru suport! Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni. Am avut un timp extraordinar în Tel Aviv! Vă iubesc pe toți și le dorec mult succes tuturor în Finală!”, a precizat Ester Peony pe contul său de Instagram.

Anul trecut, trupa The Humans a fost și ea eliminată, care a reprezentat țara cu melodia Goodbye. La fel s-a întâmplat și în 2016, când România a ratat calificarea, însă din cauza datoriilor pe care le avea TVR la EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune).

Cele 10 țări calificate în finala Eurovision sunt: Azerbaijan, Macedonia de Nord, Albania, Suedia, Malta, Rusia, , Danemarca, Norvegia, Olanda și Elveţia. În semifinală au mai concurat și Moldova, Austria, Letonia, Croația, Lituania, Armenia și Irlanda.

Grecia, Cehia, Serbia, Cipru, San Marino, Estonia, Belarus, Australia, Islanda și Slovenia s-au calificat în finala Eurovision 2019 marți, după prima semifinală a concursului.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Pe scena Eurovision, Madonna va cânta piesa sa de succes din anul 1989, Like A Prayer și una în premieră mondială, Future, alături de cântărețul american Quavo.

Finala Eurovision 2019 va avea loc sâmbătă, 18 mai, în Tel Aviv și va fi transmisă în România pe posturile TVR 1 și TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 22:00.