România-Argentina, cel mai bun meci din istorie de la un Mondial Sport

România-Argentina, cel mai bun meci din istorie de la un Mondial

Englezii de la The Guardian au ales partida din optimi dintre România și Argentina, scor final 3-2, de la Campionatul Mondial din 1994, ca fiind cel mai frumos meci din întreaga istorie a competiției.

Ei punctează că mult așteptatul duel dintre „decari”, Diego Maradona și Gheoghe Hagi, supranumit la acea vreme „Maradona din Carpați”, nu a mai avut loc. Sud-americanul rămas în tribune fusese suspendat cu doar trei zile înainte de meciul dintre cele două naționale, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină. Cu toate acestea, Argentina îi avea în teren pe marele Gabriel Batistuta și pe Abel Balbo.

Însă, și selecționerul român Anghel Iordănescu se putea baza pe câțiva jucători de top, printre care Ilie Dumitrescu, autorul a 2 goluri în acel meci și a 9 goluri în ultimele 8 meciuri la națională.

La finalul partidei, „El Pibe D’Oro” a declarat că Argentina nu a fost învinsă pe teren, ci în afara lui. Această declarație a unuia dintre cei mai buni jucători din istorie este și acum criticată de jurnaliști, care consideră că Maradona nu a fost capabil să treacă peste durere și peste paranoia. În plus, britanicii de la The Guardian adaugă că nu este nicidecum o rușine să pierzi în cel mai tare meci din istorie, lucru pe care ei speră că argentinianul îl va înțelege la un moment dat.

 (sursă foto: pinterest)