Un puști de 15 ani este cel mai bun pilot de drone din lume Sport

Un puști de 15 ani este cel mai bun pilot de drone din lume

Un băiat în vârstă de 15 ani din Australia a ocupat prima poziție la ediția din acest an a campionatului mondial de curse cu drone. Rudi Browning a învins peste 120 de concurenți la competiția organizată de Federația Sportului Aerian, care a avut loc în Shenzhen, China.

Succesul lui individual a ajutat, totodată, echipa Australiei să obțină marele titlu, depășind astfel Suedia și Coreea de Sud în clasamentul final pe echipe.

O concurentă de 11 ani din Thailanda, Wanraya Wannapong, a câștigat titlul la feminin.

În cursele cu drone, participanții trebuie să își demonstreze abilitățile de pilotare a micilor aparate de zbor în jurul unui circuit special, prevăzut cu obstacole. Piloții stau pe margine, dar poartă o cască specială prin care văd imaginile transmise de o cameră montată pe dronă.

Browning a învins alți trei piloți în finală și a plecat acasă cu medalia de aur, plus un premiu în valoare de 24.000 de dolari. „Încă tremur. Am avut multe suișuri și coborâșuri în timpul curselor, ca toată lumea, iar acest lucru este cu siguranță un moment important”, a spus tânărul din Australia după cursă.

Wanraya Wannapong a fost una dintre cele 13 concurente, din totalul de 128 de partipanți alcătuit atât din fete, cât și din băieți. Ea a fost antrenată de tatăl ei. „Pilotez în fiecare zi și toată ziua atunci când nu sunt la școală”, a declarat Wannapong.

Cursa cu drone este unul dintre sporturile care s-a dezvoltat cel mai rapid în ultimii ani, devenind un sport extrem de popular. În prezent, există diferite competiții pentru această disciplină organizate în întreaga lume.

(sursă foto: worldairsportsfederation)