România pe locul 6 în lume, în topul țărilor cu cele mai multe femei inventator Actual

România pe locul 6 în lume, în topul țărilor cu cele mai multe femei inventator

Conform datelor celor de la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, România s-a clasat pe locul 6 în lume, în topul țărilor cu cele mai multe femei inventator.

În anul 2021 din totalul solicitărilor de brevete de invenție din România 28% au fost femei. În același an, la nivel mondial, numărul femeilor care a cerut brevete de invenția a fost de numai 17%. Pe locul 1 în lume se află Cuba cu un procent care depășește 50% iar pe locul 2 se află Filipine cu 38%.

Pe locul 3 mondial se află Portugalia, numărul de brevete de invenție înregistrate de femei este puțin sub cel din Filipine, undeva la 34%. Acest procent a plasat Portugalia pe locul 1 în Europa. Țări europene importante, precum Marea Britanie, Italia, Germania și Suedia, au scăzut sub media globală de 17% iar Spania se află pe locul 10 mondial având un procent de 2%.

Surpriza neplăcută la nivel mondial este însă Japonia. Aici doar 10% dintre inventatori sunt femei, procente la fel de mici mai găsim și în India, Emiratele Arabe Unite sau Indonezia. La nivel mondial, în 2021, numărul mediu de femei inventator a fost de aproximativ 15%, s-a estimat că 1 din 7 inventatori din Europa este femeie. Neașteptat este că în China și Coreea procentul de femei inventator este mai mare decât în multe țări din Europa.

Cei care au prezentat aceste date consideră că vor inspira și mai multe femei să se îndrepte spre invenții proprii și să dorească să vină cu un concept inovativ, astfel încât să îmbunătățească disfuncționalitățile din domeniile în care activează.

Citește și Wizz Air distruge vacanțele a mii de români

Sursa foto