România va avea un stadion de 45 de milioane € Actual

România va avea un stadion de 45 de milioane €

Un stadion ultramodern va fi construit în România, în Oradea. Baza sportivă va fi amplasată pe pe strada Făgărașului și va avea hotel, zonă de conferințe şi spa.

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția se ridică la 45,68 milioane euro, fără TVA. Această sumă va fi împărțită între stadion și incinta de joc (34,26 milioane euro), hotelul aferent arenei sportive (7,88 milioane euro) și parcajul subteran cu 150 de locuri și piațeta de deasupra (3,54 milioane euro).

stadion
Sursa foto

„Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă”, a declarat primarul ales Florin Birta.

Primăria estimează că lucrările ar putea începe în 2021. „Eu sper că dacă totul merge în regulă în anul 2024 stadionul va fi funcțional”, a declarat primarul. Constructorii vor respecta reglementările UEFA, astfel încât să se poată găzdui meciuri din cupele europene.

stadion
Sursa foto

„În ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat, azi, 12 Octombrie – Ziua Oradiei, a fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv.

Proiectat a fi construit pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție, complexul va cuprinde 3 obiective:

1. Stadionul cu 16.291 de locuri.

2. Piața de acces pietonal şi parcarea subterană de 150 de locuri.

3. Hotelul, zona de conferințe şi spa.

Valoarea estimată a complexului sportiv este de peste 45 milioane euro, plus TVA.

În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții.

Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor.”, a anunțat fostul primar, Ilie Bolojan, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Metroul din Cluj-Napoca, un pas mai aproape de realizare. Care sunt costurile proiectului?.

Sursa foto