Românii nu sunt prea fericiți Actual

Românii nu sunt prea fericiți

Toate lumea își dorește să fie fericită, dar foarte puțini oameni știu că, de fapt, fericirea este o stare mentală sau emoțională de bunăstare. Fericirea este atunci când viața îți satisface nevoile. Cu alte cuvinte, fericirea vine când te simți mulțumit și împlinit.

Potrivit celui mai recent Raport Mondial al Fericirii, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, ocupând și în 2018 primul loc în acest clasament publicat anual de Națiunile Unite, care clasifică 156 de țări în funcție de 6 indicatori-cheie.

Și în acest an, primele zece locuri ale topului sunt dominate de state nordice. Conform măsurătorilor, Finlanda este urmată de Norvegia, Danemarca, Islanda și Elveția. La polul opus, cele mai puțin fericite țări analizate sunt Burundi, Republica Centrafricană, Sudanul de Sud, Tanzania și Yemen, care au obținut cele mai mici punctaje.

Raportul situează Statele Unite pe locul 18, cu patru poziții mai jos față de anul trecut, în timp ce Marea Britanie ocupă locul al 19-lea.

România se află pe poziția 52 în acest clasament cu 156 de țări.

Raportul Mondial al Fericirii, realizat de Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă (SDSN), este un program mondial al Organizației Națiunilor Unite (ONU), care clasifică nivelul de mulțumire din 156 de țări din lume conform scorurilor obținute la evaluări privind PIB-ul pe cap de locuitor, asistenţă socială, speranţa de viaţă sănătoasă, libertate socială, generozitate şi absenţa corupţiei.

Însă, dacă o țară ocupă o poziție fruntașă pe lista celor mai fericite țări, nu înseamnă că sunt lipsite de probleme sau critici. Spre exemplu, țările nordice s-au numărat printre cele cu o creștere semnificativă a partidelor politice de extremă-dreapta și a sentimentului naționalist anti-imigrație, apărut odată cu criza europeană a refugiaților și migranților, începută în 2015.

(sursă foto: deseretnews)