Simona Halep s-a retras din turneul de la Palermo Actual

Simona Halep s-a retras din turneul de la Palermo

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a retras de la Palermo Ladies Open, primul turneu organizat dupa pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

„Avand in vedere cresterea recenta a cazurilor COVID- 19 in Romania si ingrijorarii mele cu privire la calatoriile aeriene internationale in acest moment, am luat decizia grea de a ma retrage de la Palermo. Vreau sa multumesc directorului turneului si Ministerului italian al Sanatatii pentru toate eforturile in numele meu”, a scris ea, pe retelele de socializare.

Ministrul italian al Sanatatii, Roberto Speranza, a anuntat, vineri, ca toti cetatenii care in ultimele 14 zile au fost in Romania si Bulgaria vor trebui sa intre in carantina la sosirea in Italia.

Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, a declarat, duminică, după ce Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la competiţia italiană, că este profund dezamăgit, el precizând că românca a primit o scrisoare oficială în care i se preciza că nu va trebui să intre în carantină în Italia.

„Am aflat cu mare amărăciune decizia numărului doi mondial de a renunţa la participarea la Palermo Ladies Open. Ieri eram optimişti şi am informat staful Simonei Halep că sportivii profesionişti nu sunt obligaţi să intre în carantină. Ruggero Razza, responsabil regional pentru sănătate, căruia îi mulţumim pentru promptitudine şi claritate, i-a trimis direct lui Halep o scrisoare oficială în care îi explica faptuul că ordonanţa Ministerului Sănătăţii nu se aplică în cazul muncitorilor, astfel că nici în cazul jucătorilor de tenis profesionişti. Totuşi, staful lui Halep ne-a comunicat doar decizia finală, anulându-ne toate eforturile. Suntem supăraţi şi profund dezamăgiţi”, a afirmat Palma, potrivit News.ro.

După cinci luni de la suspendarea circuitului feminin din cauza pandemiei de coronavisrus, Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, va începe începe la 1 august, cu mecurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal sunt programate din 3 august. Halep era principala favorită.

Jucătoarea română este înscrisă şi la turneul de la Praga, programat săptămâna următoare celui de la Palermo.

Citește și: Hidratarea corectă în perioadele caniculare

Sursă foto