Tehnici pentru vopsirea ouălor de Paște Magazin

Tehnici pentru vopsirea ouălor de Paște

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, petrece timp cu micuțul tău și dezvoltă-i creativitatea și funcțiile motorice utilizând aceste tehnici pentru vopsirea ouălor de Paște.

Ouăle roșii au o semnificație aparte, sunt simbolul Paștelui, iar conform tradiţiei creştin-ortodoxe, roşul ouălor reprezintă sângele lui Iisus care s-a răstignit pe cruce pentru mântuirea lumii.

Pe lângă tradiționalele ouă roșii, surprinde-ți invitații de la masă cu ouă decorate alături de copilul tău, inspirându-te din această listă cu tehnici pentru vopsirea ouălor de Paște.

  • Ouă vopsite prin tehnica orezului

Toarnă conținutul unui plic de vopsea lichidă într-un recipient cu capac sau într-o pungă umplută cu orez. Introdu oul înăuntru și agită ușor. Poți repeta procedura de mai multe ori, amestecând cu mai multe culori.

  • Ouă vopsite cu ajutorul cremei de ras

Într-un recipient adaugă o cantitate generoasă de spumă de ras. Pune câteva picături de vopsea lichidă pentru vopsitul ouălor și, cu ajutorul unor mănuși, rostogolește ouăle până când acestea sunt acoperite complet. Așază-le pe niște prosoape de hârtie, iar după ce ai terminat de vopsit toate ouăle, șterge-le.

  • Ouă decorate cu ajutorul tehnicii șervețelului

Înfășoară oul fiert într-un șervețel. Pune câteva picături de colorant alimentar și, după aceea, cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, umezește ușor astfel încât culorile să se distribuie pe suprafața șervețelului și să se imprime pe coaja oului.

  • Ouă colorate cu ajutorul creioanelor cerate

Pe oul fiert și încă fierbinte folosește-te de creioanele cerate pentru a crea modele cu adevărat inedite. Atenție când manevrați ouăle fierbinți, folosiți suportul de carton al ouălor!

  • Ouă decorate prin tehnica șervețelului

Ouăle fierte și răcite cât să le putem ține în mână le ungem cu albuș de ou peste care așezăm stratul desenat al șervețelului. Le lăsăm la uscat cel puțin o oră.

  • Ouă pictate cu ajutorul cariocilor și al alcoolului sanitar

Fierbe ouăle și lasă-le să se răcească. Desenează-le cu ajutorul cariocilor, dupa care picură alcool sanitar. Privește cum se distribuie și se amestecă culorile.

Sfat!

Folosește un tel când introduci ouăle în vopsea pentru a evita să te arzi sau să te murdărești atunci când te vei distra alături de copilul tău când vei utiliza aceste tehnici pentru vopsirea ouălor de Paște.

Citește și Arahidele: Ce beneficii pot aduce sănătății.

Sursă foto