Teoria științifică dovedită a fi falsă abia în secolul al XV-lea. Actual

Teoria științifică dovedită a fi falsă abia în secolul al XV-lea.

Știința a fost mereu un sprijin pentru întreaga omenire. Totuși, de-a lungul timpului au existat și teorii „stiințifice” false pe care oamenii de știință le prezentau ca fiind adevărate. O teorie științifică s-a dovedit a fi falsă abia în secolul XV-lea.

Până în secolul al XV-lea, oamenii de știință credeau că erecțiile bărbaților erau produse de aerul din corpul masculin care era dirijat către penis prin mecanisme necunoscute.

Desigur, pe vremea aceea, oamenilor de știință nu li s-a permis să disece corpuri umane, Biserica Catolică condamnând ferm această practică. Mai marii catolicilor susțineau că cei morți vor arată oribil la a doua venire a Domnului. Probabil ei își imaginau că se vor întâlni în rai cu oameni disecați, pe care nu-i vor putea privi. Nemaivorbind de faptul că cei care efectuau procedura puteau să le taie vreun membru și să-i lase șchiopi sau orbi pe veșnicie.

Cu toate că biserica se opunea, a existat un singur om care a avut curajul să se opună părerii papistașilor și a disecat cadavre. Bineînțeles, a făcut-o în secret, nu neapărat de frică ci pentru ca nimeni să nu poată să-l împiedice să-și ducă munca la bun sfârșit.

Când a auzit ce credeau contemporanii săi despre erecție, a negat din start teoria și a afirmat răspicat: „ar trebui să fie o cantitate prea mare de aer care mărește și alungește penisul și îl face la fel de tare ca lemnul. Întreaga cantitate de aer din nervi nu este suficientă pentru a crea o densitate atât de mare.”

Și tocmai acest bărbat a fost cel care, datorită cunoștințelor sale anatomice complexe și a inteligenței sale formidabile, a fost primul care a reușit să înțeleagă funcționarea aparatului de reproducere masculin. După ce a făcut marea descoperire a putut cu ușurință să le poată dovedi colegilor din lumea medicală cum se produce o erecție.

Această descoperire a fost făcută în anul 1477. Iar cel care a îndrăznit să disece cadavre pentru că n-a fost de acord cu ce susțineau contemporanii săi a fost nimeni altul decât Leonardo Da Vinci.

Citește și Motivul incredibil pentru care Daniel Craig nu le va lăsa copiilor săi moștenire niciun dolar din averea de 125 de milioane

Sursa foto