Testosteronul scăzut la bărbați – efecte Actual

Testosteronul scăzut la bărbați – efecte

Testosteronul este un hormon care joacă un rol crucial în dezvoltarea masculină, funcția sexuală și sănătatea generală. Efectele testosteronului scăzut la bărbați pot fi majore.

Când nivelul de testosteron este sub normal, poate duce la mai multe simptome și probleme de sănătate, inclusiv:

1. Disfuncții sexuale:

Testosteronul scăzut poate provoca o scădere a libidoului (apetitului sexual) și dificultăți în obținerea sau menținerea erecțiilor.

2. Oboseală și scăderea energiei:

Bărbații cu testosteron scăzut se confruntă adesea cu oboseală, scăderea nivelului de energie și un sentiment general de letargie.

3. Schimbări de dispoziție:

Testosteronul scăzut poate contribui la schimbări de dispoziție, iritabilitate crescută și chiar depresie în unele cazuri.

4. Scăderea masei musculare și a forței:

Testosteronul este important pentru menținerea masei musculare și a forței. Nivelurile scăzute de testosteron pot duce la scăderea masei musculare, la scăderea forței și la dificultăți în creșterea și menținerea mușchilor.

5. Creșterea grăsimii corporale:

Testosteronul scăzut poate fi asociat cu o creștere a grăsimii corporale, în special în jurul abdomenului.

6. Pierderea densității osoase: Testosteronul ajută la menținerea densității osoase. Nivelurile scăzute de testosteron pot contribui la scăderea densității osoase, făcând bărbații mai predispuși la osteoporoză și fracturi.

7. Modificări ale funcției cognitive: Unele studii arată o posibilă legătură între testosteronul scăzut și declinul cognitiv, inclusiv dificultăți de memorie, concentrare și claritate mentală.

Dacă bănuiți că aveți un nivel scăzut de testosteron sau vă confruntați cu oricare dintre simptomele enumerate mai sus, este important să consultați un doctor care poate efectua analize adecvate și care poate oferi potențiale tratamente.

Citește și 7 semne că ai prea mult estrogen în organism

Sursa foto