Tren tranformat într-o unitate mobilă ATI Actual

Tren tranformat într-o unitate mobilă ATI

Ferrovie dello Stato (FS) Italiane, compania feroviară italiană, a prezentat un tren transformat într-o unitate de terapie intensivă, în stația Roma Termini. Conform REPUBLICWORLD.COM, unitatea mobilă este concepută pentru a face față situației provocate de COVID-19 și a altor urgențe de sănătate.

Trenul – unitate mobilă va putea să transporte pacienți cu forme severe de COVID-19. Va fi folosit pentru transferul pacienților în alte regiuni sau în străinătate în caz în care va apărea o situație de colaps, mai ales dacă pandemia se agravează. Proiectul trenului este coordonat împreună cu Crucea Roșie italiană.

De asemenea, guvernul regional Lazio, Crucea Roșie italiană și FS Italiane au inaugurat un nou hub de vaccinare COVID-19 la stația Termini din Roma. În interiorul acestui hub se pot efectua până la 1.500 de vaccinări pe zi.

Lansarea trenului – unitate mobilă a venit ca urmare a situației sumbre din Italia (100.000 de decese din cauza noului coronavirus). La început pandemiei, „nu ne-am fi putut imagina niciodată că după un an … numărul oficial de morți s-ar fi apropiat de pragul teribil de 100.000”, a declarat premierul Mario Draghi.

Citește și Angela Merkel a anunțat un plan de relaxare în cinci pași a restricțiilor anti COVID.

Sursa foto