Uber, Nike și Amazon vor accepta plata în monede virtuale Business

Uber, Nike și Amazon vor accepta plata în monede virtuale

După o lună iunie în care s-a aflat în declin, pierzând într-un singur weekend 42 de miliarde de dolari din cauza unui atac cibernetic, piața criptomonedelor pare să își revină. Recent, Bitcoin a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. Iar veștile bune nu se opresc aici: clienții unor companii mari vor putea plăti acum și cu monede virtuale.

Platforma de exchange criptomonede Coinbase a încheiat recent un parteneriat cu WeGift, un start-up din Londra. Acesta le oferă oamenilor un serviciu prin care ei pot cumpăra peste 120 de tipuri de carduri cadou pentru Uber, Nike, Ticketmaster, Google și altele, folosind monede virtuale.

În plus, Coinbase a anunțat că cei care cumpără carduri cadou vor beneficia de taxe de retragere cu zero comisioane. Acest lucru ar oferi o mai mare flexibilitate a tranzacțiilor pentru utilizatorii casnici, care ar putea să folosească criptomonede pentru a achiziționa articole de zi cu zi sau pentru a plăti pentru anumite servicii.

Pentru început, serviciul va fi disponibil numai pentru clienții din Marea Britanie, Spania, Franța, Italia, Olanda și Australia, urmând a fi extins și în alte țări în următoarele trei luni.

Cu toate acestea, schimbările au ajuns deja în Texas, unde proprietarii unei case din Highland Park sunt dispuși să accepte plata în monede virtuale. Iar astfel de exemple nu vor rămâne singulare.

Numeroase industrii și-au exprimat interesul în ceea ce privește criptomonedele, piața imobiliară fiind una dintre cele care acordă o atenție deosebită subiectului. Utilizarea unor monede virtuale, precum Bitcoin, pentru tranzacții imobiliare continuă să crească în popularitate, deși piața acestora a fost afectată serios în 2018.

(sursă foto: financialtribune)