Bitcoin atinge un nou maxim istoric datorită companiei Tesla Actual

Bitcoin atinge un nou maxim istoric datorită companiei Tesla

Criptomoneda a atins un nou maxim record după ce compania auto Tesla a declarat că a cumpărat Bitcoin în valore de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Această acțiune a făcut ca investitorii să considere că moneda digitală va deveni o clasă de active obișnuită atât pentru companii, cât și pentru administratorii financiar. Prețul Bitcoin a crescut cu aproape 10%, la suma de aproximativ 43.000 de dolari pe unitate.

„Astfel, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici”, a anunțat Tesla. „Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire”.

Analiștii spun că anunțul Tesla, care a declarat și că va accepta criptomonede pentru plata mașinilor, face parte dintr-o schimbare mai mare, în condițiile în care companiile mari de investiții urmăresc tendințele trasate de micii traderi.

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost mult timp un fan al criptomonedelor, însă investiția Tesla în valută a fost o surpriză care a dat un impuls puternic sectorului. Chiar și dogecoin, o criptomonedă lansată în glumă, și-a văzut valoarea crescând după ce Musk a menționat-o pe contul său de Twitter.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

Citește și: Tesla a deschis sucursala din România, Tesla Motors Romania

Sursă foto