Uber Works, noul serviciu pentru job-uri Business

Uber Works, noul serviciu pentru job-uri

Uber lucrează la un nou proiect pentru a lua cu asalt domeniul platformelor de angajare. Compania testează Uber Works, un serviciu care va permite companiilor să angajeze lucrători pe termen scurt pentru joburi precum ospătari sau agenți de pază pentru diverse evenimente sau activități corporative. Compania testează platforma Uber Works în Chicago după ce a fost testată în Los Angeles la începutul acestui an, informează The Verge.

Pentru că proiectul se află încă în stadii incipiente, acesta nu va concura direct cu cele mai mari servicii de acest tip, cum ar fi TaskRabbit. De asemenea, Uber Works este una dintre numeroasele inițiative noi ale companiei. „Noile modalități” introduse de Uber explorează lucruri precum scuterele electrice care ar putea să nu se transforme într-o  afacere completă. Un purtător de cuvânt al companiei Uber nu a oferit răspunsuri în acest sens. Uber Works ar putea deveni o altă sursă potențială de venit pentru milioanele de șoferi contractați de Uber. Aceștia pot deja să-și înlocuiască jobul cu Uber Eats, serviciul de livrare al mâncării.

Uber Works, o nouă metodă de diversificare a afacerii

Indiferent de idee, Uber Works este ultimul rezultat al efortului companiei de a-și diversifica afacerea. După oprirea expansiunii globale, Uber a petrecut ultimii ani dezvoltând noi fațete ale afacerilor sale pentru ofertele publice. Cea mai notabilă afacere a fost Uber Eats, pe care Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber,  a lansat-o în luna mai, generând 6 miliarde de dolari pe an în peste 250 de orașe din întreaga lume. Unele bănci de pe Wall Street au raportat valoarea potențială a Uber Eats la numai 20 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din valoarea curentă totală a companiei Uber.

În această săptămână, Uber a anunțat o nouă divizie a Uber Freight, divizia de camioane numită Powerloop. De asemenea, Uber și-a diversificat ofertele de bază pentru transport. Compania a adăugat la aplicația sa de navigare scutere electrice și biciclete. Pe viitor, Uber are ca idee mai multe opțiuni inedite, cum ar fi avioane electrice cu rază scurtă de acțiune.

(Sursă foto: Fortune)