Un doctor este „Eroul anului 2018” Magazin

Un doctor este „Eroul anului 2018”

Pentru Ricardo Pun-Chong, a fi doctor nu este doar despre tratarea pacienților – este vorba despre a avea grijă și de familiile acestora.

În calitate de medic care a terminat studiile în Lima, Peru, Pun-Chong a tratat mulți copii care au călătorit cu părinții lor din zonele mai sărace ale țării. Pentru mulți dintre ei este o călătorie periculoasă – peste munți, râuri și de-a lungul unor drumuri nesigure, toate pentru tratament medical.

Odată ajunși în Lima, departe de casă și adesea incapabili să-și mai poată permite să își plătească o cameră de hotel, Pun-Chong a văzut cum multe familii erau nevoite să doarmă pe podelele din spitale.

„Nu mi-am putut scoate din minte imaginea cu familiile care dormeau pe podea”, a declarat Pun-Chong pentru CNN la începutul acestui an. „Așa că am decis să fac ceva pentru ele”.

Duminică seară, Pun-Chong a fost numit, de către CNN, „Eroul anului 2018” pentru eforturile sale în a oferi locuințe gratuite, hrană și sprijin pentru copiii bolnavi și pentru familiile acestora, în timp ce aceștia erau supuși unui anumit tratament.

În 2008, el a înființat un adăpost și o organizație non-profit, numită „Inspira”, care a ajutat până în prezent peste 900 de familii, venite din toată țara și nevoite să călătorească pentru a căuta cel mai bun tratament medical pentru copiii lor. Adăpostul a fost conceput pentru a-i face pe copii să se simtă ca acasă și pentru a le oferi un spațiu unde să fie copii. Pun-Chong, care locuiește la câteva clădiri distanță de adăpost, se ocupă de organizație împreună cu o armată de voluntari și își petrece sărbătorile cu familiile de acolo.

„Copiii mă inspiră în fiecare zi”, a spus Pun-Chong. „Când sunt cu ei și văd cât sunt de puternici, înțeleg că nu există probleme pe care să nu le putem rezolva”. Pun-Chong va primi 100.000 de dolari pentru a-și continua cauza. „Putem începe să construim un nou centru cu acești bani”, a mai spus eroul anului.

(sursă foto: CNN)