Pedeapsa primită de cei care nu vor să poarte mască Actual

Pedeapsa primită de cei care nu vor să poarte mască

CNN relatează care este pedeaspa primită de persoanele care nu vor să poarte mască în zonele rurale din Indonezia. Acestea trebuie să sape gropi pentru victimele COVID-19.

Articolul publicat arată că autoritățile au luat această măsură cu scopul de a-i determina pe cei care sunt împotriva purtării măștii să empatizeze. Fiecare trebuie să contribuie la stoparea transmiterii virusului cu care ne confruntăm cu toții. Deși purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în Indonezia, au existat persoane care s-au opus. Există un segment de populație foarte vocal care refuză să se distanțeze fizic și să respecte regulile impuse.

Conform ministerului Sănătății indonezian, aproape 230.000 de oameni au fost infectați în această țară. Dintre aceștia, 160.000 s-au vindecat, iar aproximativ 9100 și-au pierdut viața.

mască
Sursa foto

De asemenea, autoritățile din capitala Jakarta au adoptat o idee similară la începutul acestei luni. Un bărbat a fost obligat să stea într-un sicriu în public după ce a fost prins fără mască. Publicul și mass-media îl fotografiau, ca parte a pedepsei aplicată de poliția locală din Jakarta.

Deși masurile luate sunt dure, Indonezia nu a reușit încă să aplaneze situația. Numărul îmbolnăvirilor este în continuă creștere. Infrastructura de sănătate se poate apropia de un colaps. Oficialii au declarat că unitățile de urgență din toate cele 20 de spitale din Jakarta, aprobate pentru tratarea pacienților cu Covid-19, sunt pline.

Citește și Avertizări pentru kit-ul împotriva COVID-19

Sursa foto