Viena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Bucureștiul, la coada clasamentului Actual

Viena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Bucureștiul, la coada clasamentului

Viena a fost desemnat orașul cu cea mai bună calitate a vieții pentru a zecea oară consecutiv, potrivit raportului anual realizat de compania de consultanţă Mercer. Având 1,8 milioane de locuitori, capitala Austriei este una dintre cele mai importante centre culturale și politice din Europa datorită influenței imperiale de Habsburg secole la rând.

Clasamentul care analizează calitatea vieții din orașele lumii, a clasat Viena pe primul loc, fiind urmată de Zürich și locul al treilea este destinat orașelor Vancouver, Munich și Auckland.

Bucureștiul, din păcate, se află la coada clasamentului, pe locul 109 din 231 de oraşe cuprinse în clasament. În orașele britanice, Brexitul nu a provocat schimbări majore. Din orașele Marii Britanii, Londra s-a clasat pe locul 44.

Pentru stabilirea acestor indici s-au analizat mai mulți factori. „Calitatea vieții este determinată de mulți factori, de la accesul la transportul public și nivelurile de congestionare a traficului, la disponibilitatea locuințelor, a școlilor internaționale și la scena culturală a orașului”, a declarat compania Mercer. Compania care a realizat studiul a avut în vedere 10 rubrici și 39 de factori care au determinat locul în clasament.

Orașele cu cea mai bună calitate a vieții

RankCityCountry/Region
1ViennaAustria
2ZürichSwitzerland
3VancouverCanada
3MunichGermany
3AucklandNew Zealand
6DüsseldorfGermany
7FrankfurtGermany
8CopenhagenDenmark
9GenevaSwitzerland
10BaselSwitzerland

Sursă foto