Vlad Ardeleanu, Superbet: Contribuția industriei de gambling în PIB a fost de 0,3% în 2018, procent care se va majora cu siguranță în 2019 Business

Vlad Ardeleanu, Superbet: Contribuția industriei de gambling în PIB a fost de 0,3% în 2018, procent care se va majora cu siguranță în 2019

Business-ul de retail al industriei de gambling va continua să se consolideze, iar creșterea va fi organică, sănătoasă, într-un cadru de reglementare foarte strict. Și business-ul în online va crește accelerat, un trend firesc dat fiind că tehnologia nouă este cel mai rapid adaptată în mediul digital, a povestit Vlad Ardeleanu, Director General Superbet România, într-un interviu acordat publicației Financial Intelligence.

Acesta mai adaugă că dorința întregii industrii de gambling, ca unul dintre principalii contributori la bugetul de stat, este aceea de a fi consultanți atunci când se au în vedere modificări fiscale majore, precum OUG 114/2018.

Superbet țintește o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în următorii cinci ani  și o extindere în forță care să vizeze, pe lângă piețele din Europa Centrală și de Est și piețe mai mature.

Cea mai mare rată de creștere în business-ul Superbet este cea a pariurilor live, căutată febril de noua generație. În doar doi ani după lansare, businessul de digital al Superbet a ajuns să genereze volume și valori aproape egale cu retailul fondat acum zece ani.

Cifra de afaceri realizată de Superbet în 2018 a fost de 180 de milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează o creștere cu 40%. Rulajul anual (valoarea pariurilor plasate) a fost de 2 miliarde euro anul trecut. Superbet are circa 1.300 de agenții la nivel național cu 3.500 de angajați, iar contribuțiile în taxe la bugetul de stat se ridică la suma de 60 milioane euro.

Interviul integral îl puteți citi aici.