<strong>Yao Ming, omul crescut și educat de comuniști pentru a servi intereselor și scopurilor guvernului chinez</strong> Actual

Yao Ming, omul crescut și educat de comuniști pentru a servi intereselor și scopurilor guvernului chinez

Yao Ming a fost un  baschetbalist chinez de 2,29 metri care a fost crescut și educat de comuniști pentru a servi intereselor și scopurilor guvernului chinez.

Yao Ming s-a născut în 1980, la patru ani după moartea lui Mao. Pentru că guvernul chinez și-a dorit să arate superioritatea sistemului comunist și prin sportivii pe care îi producea a aranjat căsătoria a două „superstaruri” din domeniile în care activau. Este vorba despre Yao Zhiyuan, un tânăr bine construit, înalt de 2,08 metri și Fang Fengdi, înaltă de 1,8 metri, activă în domeniul militar.

Căsătoria dintre cei doi „îndrăgostiți” a dat roade. Nou-născutul cântărea de două ori mai mult decât un copil normal, era practic un gigant despre care chinezii nu credeau că ar fi posibil să existe nici în basme.

La 13 ani, Yao avea deja 2 metri înălțime. Datorită calităților sale fizice, autoritățile de la Shanghai îi cer să părăsească casa și familia și să se mute la un institut unde sportivii erau antrenați să câștige. Timp de opt ani, băiatul a fost antrenat fizic și psihic la limita a ceea ce este suportabil, monitorizat constant de formatori și oameni de știință. Acesta este momentul în care Yao devine un cyborg în evoluție, cu unicul scop de a deveni cel mai bun.

Când a fost întrebat despre pasiunea de a juca baschet, a răspuns ca un leu care este întrebat dacă apreciază cușca: „Nu mi-a plăcut baschetul niciodată. Am continuat însă doar din respect pentru părinții mei.” Adevărata lui pasiune a fost știința, pasiune pe care nu a putut să o urmeze niciodată pentru că viitorul lui a fost trasat, punct cu punct, cu mult înainte de a se naște.

La vârsta de 22 de ani a ajuns pe cea mai mare scenă de baschet din lume. A semnat cu Houston Rockets unde a fost primit încă de la început ca o legendă. Indiferent dacă echipa sa juca bine sau prost, oamenii veneau la meciuri doar să-l vadă pe Yao. Era cel mai înalt jucător din NBA la vremea respectiva.

A avut o carieră uriașă chiar dacă a suferit multe accidentări. Astăzi este de departe cea mai bogată și mai faimoasă celebritate chineză. Are o fiica care este de asemenea foarte înaltă pentru vârsta ei. Nu e de mirare, pentru că soția lui Yao are 1,90 m înălțime. Diferența este însă că fiica lui va fi cu siguranță liberă să facă tot ceea ce își dorește, nu va fi constrânsă să urmeze o carieră care îi va fi impusă.

Citește și Hoții de atenție.

Sursa foto