10 investiții majore de care Capitala are nevoie urgentă. Partea a II-a Magazin

10 investiții majore de care Capitala are nevoie urgentă. Partea a II-a

Ieri v-am prezentat primele patru investiții majore pentru viitorul Capitalei. Astăzi vi le vom prezenta pe restul de 10.

Investiții 5- 10

Parcările – București trebuie să găsească soluții astfel încât mașinile să nu mai reprezinte o problemă atât de mare. La această oră, orașul este realmente sufocat de numărul în creștere al mașinilor. Acest lucru nu se observă doar în trafic, unde timpul petrecut crește de la an la an, ci și în spatele blocului. Un sistem inteligent de parcări de proximitate și la intrările în oraș ar putea decongestiona traficul auto.

Rețeaua de metrou – După lucrări care au durat o eternitate la metroul din Drumul Taberei, autoritățile trebuie să găsească soluții pentru extinderea rețelei și în alte puncte ale orașului. În acest moment, rețeaua de metrou este subdezvoltată în raport cu mărimea orașului. Sute de mii de bucureșteni coboară zilnic în subteran pentru a folosi cel mai eficient mijloc de transport al Capitalei.

Gara de Nord – Subiectul și rușinea. Din păcate, aceasta este realitatea. Gara de Nord din București reprezintă un focar de infecție și de criminalitate raportat la alte gări din Europa. Aspectul demn de anii 1950 și facilitățile aproape inexistente îi fac pe străini să caște ochii nedumeriți de fiecare dată când intră în cea mai mare gară a țării. Primăria va fi nevoită să găsească soluții pentru modernizarea totală a acesteia.

Poluarea, o mare problemă pentru București

Combaterea poluării – Aceasta nu este o investiție în sine, ci mai degrabă o serie de măsuri esențiale. Primăria trebuie să găsească soluții și să investească în infrastructura adiacentă pentru a scădea poluarea aerului. București se află în topul celor mai poluate locuri de pe Pământ.

Spațiul verde – Capitala are nevoie de aer și de verdeață. Parcurile orașului trebuie întreținute și aduse la standarde demne de mileniul III. Primăria Capitalei trebuie să investească în extinderea zonelor verzi și în îmbunătățirea aerului pe care îl respiră zilnic aproape 3 milioane de oameni.

Sala polivalentă – Încă o rușine istorică pe obrazul celui mai mare oraș al țării. București nu are o sală polivalentă de mari dimensiuni care să permită organizarea de competiții sportive de amploare și de mari concerte. Din acest motiv, România a pierdut o mulțime de oportunități de a se face remarcată pe plan internațional pe scena sportivă sau artistică.