10 investiții majore de care Capitala are nevoie urgentă. Partea I Magazin

10 investiții majore de care Capitala are nevoie urgentă. Partea I

Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se întâmple. În acest fel credem că putem caracteriza și câștigarea de către Nicușor Dan a Primăriei Capitalei. Și- dorit mult acest lucru, candidând de trei consecutiv și până la urmă i-a ieșit. Dar oare acum este mulțumit? Asta și-a dorit? Greu de spus. Mai jos, vă prezentăm o listă cu 10 investiții majore de care Capitala are nevoie urgentă pentru a rămâne pe linia de plutire în cadrul UE.

Investițiile 1-4

Rețeaua de termoficare – Aceasta este, probabil, prioritatea numărul 1 a noii administrații din fruntea Capitalei. Sistemul centralizat de termoficare datează din anii 1970 și a început să crape, lăsând bucureștenii să rabde de frig în mijlocul iernii. Aceasta este o investiție pe minimum 10 ani, timp în care orașul va fi spart aproape peste tot.

Clădirile cu bulină roșie – Pare greu de crezut, dar o mulțime de bucureșteni își riscă viața cu bună știință și refuză să plece din imobilele care stau să cadă pe ei. Nicușor Dan va trebui să găsească o soluție pentru a salva, pe cât se poate, situația. Un eventual cutremur major ar reprezenta o tragedie de proporții pentru București.

Șoseaua de centură – Dacă ajungi în București din altă parte a țării sau, mai rău, din străinătate, vei fi realmente șocat de starea în care se prezintă centura ocolitoare a orașului. Aceasta reprezintă una dintre marile rușini ale Capitalei și va trebui remediată de urgență, din moment ce marile orașe ale țării deja nu se mai confruntă cu astfel de probleme.

Parcul STB – Transportul în comun are nevoie de o revitalizare completă. Parcul auto al STB trebuie devoltat astfel încât să ofere condiții demne de anul 2021 pentru bucureșteni. Un transport public curat și eficient reprezintă singura soluție pentru evitarea sufocării orașului de mașini.

Mâine vă vom prezenta restul de 6 investiții cruciale pentru viitorul Bucureștiului.