București, la pragul falimentului Actual

București, la pragul falimentului

Nimeni nu și-ar fi putut închipui că (de departe) cel mai bogat oraș al țării poate ajunge în pragul falimentului. Și iată că, totuși, viața bate filmul. Orașul București se confruntă cu unele dintre cele mai mari probleme din istoria sa modernă. Găuri enorme în buget, companii municipale falimentare, incapacitate de plată… Acestea sunt doar câteva dintre ororile cu care se confruntă administrația lui Nicușor Dan. Iar dacă mai adăugăm și situația dramatică a traficului, a poluării sau faptul că oamenii îngheață de frig în apartamente…

Spot Media anunță că administrația Gabrielei Firea a lăsat companiile municipale cu datorii de zeci de milioane de lei la bugetul de stat. Ca urmare a acestui fapt, se pare că unele dintre acestea și-au suspendat deja activitatea, în timp ce altele încearcă, pe cât posibil, să amâne inevitabilul.

Asta în timp ce Nicușor Dan, împreună cu PNL și USR-PLUS, par a nu se grăbi deloc să clarifice nimic. Acestea sunt problemele cu care se confruntă Capitala și cele două milioane de locuitori de ani buni, nu de ieri.

Dar ce se întâmplă cu promisiunile lui Nicușor Dan?

Este cel puțin ciudată abordarea pe care o are noul primar general al Capitalei cu privire la problemele care l-au preocupat de ani buni. Dacă în cazul dezastrului pe care l-a reprezentat echipa Gabrielei Firea nu mai sunt multe lucruri de lămurit, în ceea ce privește „Noul București” promis și asumat cu surle și trâmbițe de Nicușor Dan, PNL și USR-PLUS, situația este mai gri. Asta din cauza faptului că lucrurile par destul de opace în aceste prime luni de mandat și că promisiunile par a fi lăsate la voia trecerii timpului.

Să nu uităm cât de înverșunați au fost toți ci din echipa lui Nicușor Dan și inclusiv el cu privire la companiile municipale. Să nu uităm cu au promis desființarea imediată a acestora. Doar că, se pare, una au temele din campanie, iar alta e realitatea.

Cât despre celelalte probleme grave ale Bucureștiului, am mai scris nu demult. Din păcate, treburile nu au început perfect pentru noul primar, iar orașul pare că va atinge pragul falimentului. Dar nu e timpul pierdut să ne demonstreze contrariul.

Citește și:
Somn ușor, Nicușor! Măcar ți-e cald și bine