10 lucruri mai puțin cunoscute despre Freddie Mercury Magazin

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Freddie Mercury

Pe 5 septembrie 1946 s-a născut omul care urma să devină o legendă, Freddie Mercury. Vocea inconfundabilă, nonconformismul și inspirația l-au făcut pe Freddie un geniu al muzicii rock, revoluționând industria muzicală prin combinarea a două stiluri complet diferite – opera și rock-ul. Alături de trupa Queen, Freddie a influențat generații întregi care și în prezent ascultă obsesiv legendara muzică.

Cu toate că Freddie Mercury a fost un personaj celebru, sunt detalii din viața personală și din carieră care au rămas încă necunoscute publicului. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre Freddie.

1. Numele lui real a fost Farrakh Bulsara.

De la vârsta de 7 ani, pe vremea când era elev la Școala de băieți Saint Peter, a început să își spună Freddie. El și-a schimbat legal numele în Freddie Mercury în jurul anului 1970, când s-a format trupa Queen.

2. S-a născut în Zanzibar.

Mercury s-a născut în Stone Town, Zanzibar (acum Tanzania). Familia sa s-a mutat acolo pentru ca tatal lui să-și continue cariera la British Colonial Office. La vârsta de 17 ani, Freddie și familia sa au fost nevoiți să se mute din Zanzibar în Anglia ca rezultat a Revoluției din Zanzibar.

3. Religia lui a fost Zoroastrismul.

Părinții lui erau perși din India și practicau religia antică zoroastriana. Chiar dacă Freddie nu a practicat ani întregi această religie, înmormântarea lui a fost făcută de un preot zoroastrian.

4. Vocea lui urca 4 octave.

Când vorbea avea vocea specifică a unui bariton, însă atunci când cânta, era tenor.  În 2016, o echipă de oameni de știință a decis să îi studieze vocea. Astfel au descoperit că corzile vocale ale lui Mercury se mișcă mai repede decât la persoanele obișnuite. „În timp ce un vibrato tipic fluctuează între 5,4 Hz și 6,9 Hz, la Freddie era de 7,04 Hz”, au declarat cercetătorii.

5. El a creat logo-ul Queen.

Absolvind Colegiul Ealing Art, cu o diplomă în artă și grafică, Freddie a creat celebrul logo Queen. Acesta este format din semnele zodiacale ale întregii trupe: doi lei pentru John Deacon si Roger Taylor, un rac pentru Brian May și două zâne care reprezintă semnul Fecioarei pentru Freddie. Litera Q și coroana reprezintă numele trupei și pasărea phoenix care protejează totul.

6. Era foarte timid.

În ciuda show-urilor sălbatice pline de energie, în viața obișnuită era foarte timid. Acesta este unul din motivele pentru care el a acordat foarte rar interviuri. „În viața reală nimeni nu îl știa pe Freddie”, a spus odată Roger Taylor. „El era timid, blând și amabil.”

7. A declarat că are SIDA cu o zi înainte să moară.

Pe 22 noiembrie 1991, Mercury l-a chemat pe managerul trupei Queen la el acasă în Kensington, pentru a scrie o declarație publică în care a recunoscut că a fost diagnosticat cu SIDA.

„În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv și că am SIDA. Am simțit că este corect să țin această informație doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii și fanii mei din toată lumea să afle adevărul și sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine și sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înțelegeți că această politică va continua.” a declarat Freddie pe 23 noiembrie.

Următoarea zi Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani.

8. Era iubitor de pisici.

A fost un iubitor înrăit de pisici, având chiar și 10 la un moment dat. Pentru că le iubea foarte mult a scris o melodie despre pisica lui preferată, Delilah.

9. Freddie Mercury și microfonul său.

La începutul carierei trupei Queen, în mijlocul unui spectacol, stativul microfonului s-a rupt. În loc să îl înlocuiască, Freddie l-a folosit ca atare și astfel a devenit o marcă proprie.

10. A lucrat ca operator de bagaje pe Aeroportul Heathrow.

Cu mult înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din istoria muzicii, Mercury a lucrat ca operator de bagaje pe Aeroportul Heathrow.

 

Sursa foto