10 muzee virtuale din întreaga lume pe care le poți vizita gratuit Magazin

10 muzee virtuale din întreaga lume pe care le poți vizita gratuit

Iubitor de cultură, istorie sau artă? Află că poți vizita cele mai faimoase muzee virtuale din lume din confortul casei tale. Fie că îți dorești să călătorești la Paris, Florența sau la New York, cu ajutorul tehnologiei totul devine posibil. Cu un singur click poți admira colecții celebre de artă și opere ale unor artiști monumentali precum Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli sau Michelangelo.

Știm că nimic nu se compară cu o călătorie reală, însă muzeele virtuale sunt o opțiune interesantă, la îndemâna oricui și, nu în ultimul rând, gratuită. Ți-am pregătit o listă cu 10 muzee virtuale din întreaga lume, pe care le poți vizita de oriunde. Vei avea nevoie doar de un telefon sau laptop și conexiune la internet. Să pornim în călătoria virtuală!

10 muzee virtuale

1. Muzeul Louvre, Paris

Louvrul este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și un monument iconic al Parisului. Muzeul oferă tururi online gratuite pentru exponate populare precum antichitățile egiptene și lucrările lui Michelangelo. Vizitează Muzeul Louvre online aici.

2. Galeriile Uffizi, Florența

Arhiva digitală a Galeriilor Uffizi cuprinde mai mult de 300.000 de opere de artă care pot fi admirate online. Uffizi este cel mai vechi muzeu din Europa și găzduiește colecții de artă renascentistă și lucrări ale celor mai celebri pictori, inclusiv Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli. Tur virtual la Galeriile Uffizi aici.

3. Galeria Națională de Artă, Washington DC

Google Art&Culture oferă acces gratuit la colecțiile Muzeului Național de Artă din Washington DC. Peste 40.000 de opere de artă încadrate în categorii precum Renaștere sau Baroc pot fi accesate aici.

4. NASA

NASA oferă tururi virtuale gratuite în Centrul de Cercetare Langley din Virginia, precum și în Centrul de Cercetare Glenn din Ohio. Space Center Houston dispune de o aplicație care oferă tururi virtuale, experiențe cu realitate augmentată, videoclipuri și povești audio despre explorarea spațiului.

5. Muzeul Dali, Figueres

Muzeul Dali este situat în orașul natal al artistului, Figueres din Catalunia, Spania. Teatrul-Muzeu Dali este dedicat complet operei lui Salvador Dalí. Exponatele cuprind fiecare etapă din viața și cariera lui acestuia, aici aflându-se și mormântul artistului. Muzeul oferă tururi virtuale aici.

6. Muzeele Vatican

Muzeele Vaticanului prezintă o colecție extinsă de artă și sculpturi clasice. Muzeul oferă tururi virtuale gratuite pentru o mulțime de exponate emblematice, inclusiv Capela Sixtină a lui Michelangelo. Muzeele Vaticanului pot fi vizitate online aici.

7. Muzeul Britanic, Londra

Muzeul Britanic sau British Museum a fost primul muzeu public din lume, fondat în 1753. Muzeul deține peste 6 milioane de obiecte, iar unele sunt disponibile în format digital aici.

8. Muzeul Național de Istorie Naturală, Washington, DC

Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington, DC oferă tururi virtuale în toate încăperile muzeului, inclusiv Sala mamiferelor și a dinozaurilor. Vizitează Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington aici.

9. Muzeul Guggenheim, New York

Muzeul Solomon R. Guggenheim situat în cartierul Upper East Side din Manhattan, New York oferă tururi virtuale pentru colecțiile impresionante de artă impresionistă, modernă sau contemporană. Clădirea epică a muzeului a fost creată de celebrul arhitect Frank Lloyd Wright.

10. Rijksmuseum, Amsterdam

Rijksmuseum este un muzeu național aflat în Amsterdam, având o mare colecție de picturi din secolul de aur olandez precum și o bogată colecție de artă asiatică. Vizitează expozițiile muzeului virtual Rijksmuseum aici.

Citește și Cum să te menții în formă chiar dacă stai acasă.