12 alternative budget-friendly pentru destinațiile populare, dar scumpe Actual

12 alternative budget-friendly pentru destinațiile populare, dar scumpe

Destinațiile populare de călătorie își câștigă de obicei statutul din motive întemeiate. Din păcate, din cauza reputației lor, cele mai căutate regiuni au devenit atât de aglomerate de turiști, încât nu ne mai putem bucura la maximum. Cu toate acestea, pot exista și alte dezavantaje – cum ar fi creșterea prețurilor și posibile capcane turistice. Asta nu înseamnă că nu avem alternative.

În ziua de astăzi e mult mai ușor să călătorim și să ne bucurăm de frumusețile planetei. Cu toate acestea, bugetul nu ne permite să ajungem acolo unde ne dorim, să vedem anumite plaje exotice, clădiri și situri istorice, muzee, peisaje care îți taie răsuflarea. Asta nu înseamnă că nu merităm o vacanță pe cinste.

Călătoriile în mai multe locuri mai puțin cunoscute și la prețuri accesibile pot fi la fel de satisfăcătoare ca cele populare – trebuie doar să știi unde să mergi.

Fă-ți bagajele! Mergi în vacanță!

Uite câteva alternative accesibile pentru destinațiile populare pentru a te bucura de vacanța ta de vis:

Cinque Terre, Italia, în loc de Riviera Franceză

Riviera Franceză atrage călătorii care doresc eleganță și plaje private, dar pentru mulți dintre noi, destinații precum Nisa, Menton, Cannes și Monaco pur și simplu nu se încadrează în buget.

Din fericire, o excursie în orașul colorat de coastă Cinque Terre din Italia oferă priveliști similare la ocean, plaje frumoase și oportunități fermecătoare de luat masa, fără prețurile mari pe care le veți găsi în sudul Franței.

În Cinque Terre, puteți îmbrăca un costum de baie și vă puteți bucura de plajele publice gratuite (care nu sunt prea aglomerate).

Abruzzo în loc de Toscana, Italia

La est de Roma, regiunea Abruzzo din sudul Italiei ar putea fi doar unul dintre ultimele orașe din țară în care un turist poate apărea. Parcurile naționale din apropiere sunt gratuite și au trasee pitorești care se întorc în jurul munților prin păduri și câmpuri de flori sălbatice.

Puglia în loc de Toscana

Dacă vă interesează plantațiile de măslini și vinurile locale, nu cheltuiți în exces călătorind în Toscana (care a fost foarte comercializată în ultimii ani). Poți să mănânci și să bei prin pitorescul Puglia pentru doar câțiva euro pe zi. Este situat pe vârful sudic al cizmei, ceea ce înseamnă că nu veți fi niciodată lipsiți de soare sau de ape turcoaz care se împotrivesc orașului văruit în alb.

Filipine în loc de Maldive

Uneori ne trezim că dăm mai mulți bani pe zborul cu avionul, decât pe cazare sau mâncare. Cu toate acestea, dacă obiectivul dumneavoastră este să ajungeți în zone tropicale, încercați Filipine, în loc de insulele din sudul Pacificului sau Maldive.

Deși este posibil să explorați insulele din Pacificul de Sud (cum ar fi Bora Bora și Fiji) și Oceanul Indian (precum Maldivele) cu un buget redus, Filipine ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră dacă sunteți în căutarea unor plaje de neuitat la prețuri mai mici.

Portugalia în loc de Spania, Franța sau Italia

Portugalia este de obicei mai puțin aglomerată și mai puțin costisitoare decât alte destinații europene, cum ar fi Spania, Italia și Franța, dar arhitectura, mâncarea și vinul rivalizează cu cele din alte țări.

Vă puteți aștepta să plătiți în jur de 70 până la 80 de cenți pentru espresso la o cafenea tradițională, în timp ce mesele la restaurantele medii și high-end sunt de obicei între 15-25€

și, respectiv, 35-60€ de persoană. Pentru activități, site-ul de turism al Portugaliei estimează că taxele de intrare la muzee, expoziții speciale și monumente naționale vă vor costa între 3 și 12€, cu bilete la teatru și spectacole cuprinse între 11€ și 85€, în funcție de eveniment.

Budapesta, Ungaria, în loc de Viena, Austria

Visezi la istoria bogată și la mâncarea rafinată din Viena? Budapesta are ambele lucruri și multe altele pentru o fracțiune din cost.

Puteți să vă plimbați prin acest oraș plin de în timp ce admirați priveliști uimitoare ale râului și arhitectura istorică. Tururile la Dealul Castelului, inclusiv la Palatul Regal din secolul al XIII-lea, sunt gratuite datorită statutului său ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Și mai bine, puteți cheltui în jur de 30€ și puteți naviga pe Dunăre sau puteți vizita băile termale pentru o după-amiază de relaxare fericită.

Ljubljana, Slovenia, în loc de Praga, Cehia

Praga se mândrește cu arhitectura din Evul Mediu și o senzație romantică, dar poate fi costisitoare și aglomerată.

Ljubljana, Slovenia este o alternativă accesibilă la destinația această destinație populară. Puteți găsi cazare plăcută la mai puțin de 20€ pe noapte, cu vin și delicatese locale care costă și mai puțin. Atracțiile sunt mai bune decât prețurile – există o mulțime de clădiri din epoca Renașterii de explorat și nenumărate galerii de artă pline de capodopere.

Lombok în loc de Bali, Indonezia

Lombok vs Bali

Bali este o destinație de vis pentru atât de mulți oameni. Insula învecinată, Lombok, este o alternativă genială și buget-friendly. În loc de priveliști ale Muntelui Batur din Bali, vă puteți bucura de scene pitorești cu Muntele Rinjani – vulcanul activ din Lombok. Există, de asemenea, o mulțime de terenuri de orez, palmieri și plaje în stil Bali.

Dar există o diferență majoră între Lombok și Bali. Lombok nu a fost încă pe deplin „descoperit” de turiști. Bineînțeles că oamenii merg acolo, dar în comparație cu Bali, această insulă este mult mai liniștită. Și, ca urmare, prețurile sunt mult mai mici. Cazarea poate costa mai puțin de 10 euro pe noapte, închirierea scuterelor este și mai mică, iar excursiile de o zi și mâncarea sunt întotdeauna la prețuri accesibile.

Bansko în locul Alpilor Francez

Bansko vs Alpii Francezi

Schiatul în Europa este o experiență grozavă pentru mulți oameni. Și când te gândești la destinații de schi, fără îndoială te gândești la Chamonix, Val-d’Isère sau la alte destinații alpine europene. Dar există un motiv pentru care schiatul este considerat un sport al unei persoane bogate – aceste locuri sunt scumpe! O excursie în Alpii francezi te-ar putea costa mii.

Dar există o altă destinație de schi, mai puțin cunoscută în Europa – una în care poți încerca să schiezi fără să dai banii.

Bankso este un orășel situat în munții Bulgariei. Există stațiuni de schi uimitoare, pârtii pentru oamenii cu experiență diferită, spa-uri de lux și restaurante grozave. Și chiar dacă plănuiești o vacanță de lux în această destinație, tot te va costa mult mai puțin decât o excursie în Alpii francezi.

Edinburg în loc de Londra

Dacă mori de nerăbdare să vezi amestecul Londrei de arhitectură modernă și străzi istorice, cu caracteristici tradiționale, cum ar fi popularele cutii telefonice roșii și taxiuri londoneze, dar ești descurajat de prețurile exorbitante ale hotelurilor din Londra, îți sugerăm Edinburgh ca alternativă buget-friendly.

A vizita capitala Scoției este ca și cum ați face un pas înapoi în timp. Pe măsură ce mergi pe străzile pietruite din Royal Mile, vizitezi Castelul Edinburgh și admiri priveliștile orașului, te vei simți aproape ca și cum ai fi în Scoția medievală. Și pentru toți fanii Harry Potter, există multe de văzut care se referă la cărți și filme. Mersul pe Victoria Street este ca și cum ai pune piciorul pe Aleea Diagon (există chiar magazine magice), Greyfriars Kirkyard găzduiește pietre funerare cu câteva nume cunoscute (cum ar fi Thomas Riddell), iar școala lui George Heriot se zvonește că a inspirat Hogwarts.

Și există și o mulțime de alte atracții literare. Vara, are loc și infamul Edinburgh Fringe Festival – unul dintre cele mai bune festivaluri de comedie din lume.

Pe lângă toate aceste atracții grozave, Edinburgh este mult mai accesibil decât Londra.

Novigrad în loc de Dubrovnik, Croația

Novigrad vs Dubrovnik

Dubrovnik a devenit rapid una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa și acum este prea aglomerată, iar prețurile s-au umflat drastic.

Deci, în loc să vă îndreptați spre sudul Croației, aș sugera să priviți mai spre nord. Novigrad este un oraș de coastă situat în Istria.

Este mult mai liniștit decât Dubrovnik și Split, iar cazarea este foarte accesibilă. Există și opțiuni de lux, dar chiar și ele nu sunt la fel de scumpe ca echivalentele lor din orașele mai populare.

Cât despre plaje, acestea sunt frumoase. Apa este atât de limpede și este perfectă pentru înot, snorkeling și sporturi nautice. Există șezlonguri cu umbrele de paie de închiriat pe multe plaje și chioșcuri de sporturi acvatice care oferă aproape orice sport acvatic îți poți imagina.

Veți găsi câteva restaurante incredibile în Novigrad. Există restaurante cu vedere la apă care pot fi puțin costisitoare, dar la câțiva pași în interior veți găsi opțiuni ieftine cu mâncare la fel de bună (dacă nu mai bună).

Și, desigur, există mici magazine de suveniruri minunate răspândite în oraș.

Paros în loc de Santorini

Paros vs Santorini

Santorini este probabil cea mai faimoasă dintre insulele grecești și din motive întemeiate. Nu numai că ai mereu lucrurile de făcu, dar insula este și o destinație perfectă de carte poștală, cu faimoasa arhitectură cicladă pe care oamenii o asociază adesea cu insulele grecești. Clădirile văruite în alb sunt adesea împodobite cu obloane sau uși cu accent albastru, creând o paletă de culori care reflectă cerul și marea și construite în stânci accidentate care înclină spre apă.

Din cauza popularității ei, prețurile mari ne fac să ne îndreptăm către alte destinații, iar cea mai bună alternativă pentru Santorini este insula Paros.

Paros are plaje mai bune, mai puțini turiști, ai parte de mai multă relaxare, opțiuni mai bune de excursie de o zi.

Când comparăm costurile de călătorie  între Santorini și Paros, putem vedea că Santorini este mai scump. Și nu numai că Paros este mult mai puțin costisitor, dar este de fapt o destinație semnificativ mai ieftină.

Citește și Trucuri pentru o vacanță fără stres – lucruri de luat în calcul atunci când plecăm într-o călătorie

sursă foto