Top 7 tipuri de plaje și unde te poți bucura de ele în Europa Actual

Top 7 tipuri de plaje și unde te poți bucura de ele în Europa

Soarele blând, nisipul cald, apa cristalină, sunetul liniștitor al valurilor, fructele de mare proaspete, plimbările lungi pe plajă, apusuri roz – există oare o combinație mai bună pentru o vacanță de vis?

Dacă asta îți sună bine, sperăm că nu ai rezervat bilete pentru următoarea ta vacanță, deoarece următoarele plaje din Europa vă vor face probabil să vă reconsiderați toate planurile.

Continuă să citești pentru a afla despre cele mai bune locații în care te poți relaxa și obține amintiri de neuitat!

1. Plaje cu nisip alb

San Vito Lo Capo – Sicilia

Sicilia este renumită pentru plajele sale uimitoare. Să vizitezi San Vito Lo Capo este ca și cum ai păși pe coperta unei broșuri publicitare care promite o vacanță în paradis. Printre avantajele sale se numără nisipurile aurii pal, priveliștile munților, marea turcoaz, infrastructura bine dezvoltată. Acest loc este popular printre turiști, așa că vă puteți aștepta să fie destul de aglomerat în timpul sezonului, dar datorită lungimii mari a acestei felii de rai, poți găsi întotdeauna un loc liniștit pentru tine. În plus, se află la doar o oră distanță de uimitorul oraș Palermo.

Balos – Creta

Această plajă este situată la 55 de km de orașul Chania, lângă Cape Tigani, pe Peninsula Korikos, în extremitatea nord-vestică a Cretei. Aici apele a trei mări se întâlnesc și spală insula. Acest loc se distinge prin frumusețea apei transparente, care combină diferite tonuri de albastru. Te poți plimba pe nisipurile palide ale acestei plaje, presărată cu scoici mici. Este potrivit pentru familiile cu copii, deoarece are o lagună mică, puțin adâncă, unde apa este calmă în orice vreme.

2. Plaje cu nisip negru

Playa Jardin – Tenerife

Playa Jardin este o plajă cu nisip negru de pe insula vulcanică Tenerife. Insula face parte din Insulele Canare spaniole situate în largul coastei Africii de nord-vest, care găzduiesc multe plaje unice. Captivanta plajă cu nisip negru este o adevărată plajă urbană, juxtapusă cu nisipurile vulcanice întunecate și verdeața luxuriantă, se află în orașul turistic Playa Jardin.

Plaja Kamari – Santorini

Îndrăgita insula Santorini din Grecia este renumită pentru numeroasele sale plaje cu nisip negru. Plaja Kamari de la malul mării are o întindere lungă de nisip negru vulcanic și coastă cu pietriș. Apele indigo ale Mării Egee arată absolut uimitor, în contrast cu nisipul negru granulat. Cu vedere la Muntele Mesa Vouno din apropiere, plaja este mărginită de centre de scufundări și locuri de închiriat pentru jet ski.

3. Plaje cu nisip roz

Elafonisi – Creta

Laguna Elafonisi din vestul Cretei este una dintre cele mai fotogenice plaje din Grecia, dacă nu toată Marea Mediterană. Această plajă spectaculoasă este o locație populară pentru excursii de o zi pentru apele sale limpezi de mică adâncime și culorile nisipurilor sale fine, care capătă o nuanță roz în anumite lumini datorită scoicilor zdrobite pe care le conține. Plaja este o zonă protejată și găzduiește mai multe specii rare de păsări.

Budelli – Sardinia

Cea mai faimoasă plajă roz din Europa este și cea mai puțin accesibilă. Spiaggia Rosa – plaja roz – de pe insula Budelli, chiar în largul coastei Sardiniei, face parte din Parcul Național La Maddalena, iar plaja în sine este în prezent interzisă publicului, care în anii precedenți avea tendința să ia cantități de nisip drept amintire sau pentru a-l vinde. Din 1994, totuși, este ilegal să pui piciorul pe plajă – va trebui să te mulțumești cu o privire din barcă.

4. Plaje stâncoase

Plaja Navagio – Zakynthos

Insula Zakynthos de pe coasta de sud-vest a Greciei este una dintre insulele mai liniștite ale țării. Cu toate acestea, are un punct culminant deosebit numit plaja Navagio. Un golf mic nisipos înconjurat de stânci falnice de calcar – plus rămășițele ruginite ale unei vechi epave.

Această plajă grecească uimitoare, înconjurată de apa albastră strălucitoare a oceanului, este favorită pe Instagram, iar mulți călători includ Zakynthos în itinerariul lor special pentru a vizita această plajă uimitoare din Grecia.

Plaja Catedralelor – Galicia

Playa As Catedrais, care înseamnă Plaja Catedralelor, este denumirea comună pentru Praia de Augas Santas, care este situată pe coasta Cantabrică din Galicia, în Spania. Una dintre cele mai uimitoare dintre toate plajele înconjurate de stânci din lume, numele acestei plaje este derivat de la stâncile formate pe plajă, care este, de asemenea, presărată cu arcade naturale și peșteri, ce împreună arată ca niște catedrale.

5. Plaje cu apă cristalină

Plaja Cala Mariolu – Sardinia

O altă destinație uimitoare în Italia este cu siguranță Plaja Cala Mariolu, un adevărat paradis situat pe coasta de est a Sardiniei. Apa cristalină vorbește de la sine, iar nisipul este decorat cu pietricele mici uimitoare.

De obicei, turiștii îl descriu ca pe un vis frumos, o stațiune minunată și magică. Este locația perfectă pentru pasionații de sporturi nautice, deoarece este foarte potrivită pentru scufundări și una dintre cele mai bune plaje de snorkeling din Sardinia.

Plaja Ses Illetes, Formentera

Dacă vorbim de plaje tropicale și fabuloase, următoarea noastră oprire este în Spania pentru a vizita cea mai la modă plajă din Formentera, Playa de Ses Illetes. Această bucată de rai din Baleare garantează vederi fascinante și împrejurimi strălucitoare într-o atmosferă relaxată, boemă.

În acest loc uimitor se poate ajunge cu o călătorie de 30 de minute cu feribotul. Mulți scafandri și căpitani vin aici pentru a se bucura de atmosfera unică, iar locul lor preferat pentru a ancora iahturile lor elegante pare să fie Marina de Formentera.

6. Plaje cu palmieri

Plaja Vai – Creta

Superba plajă Vai din Creta are cea mai mare pădure de palmieri din Europa și este înconjurată de ruine fascinante și oportunități de drumeții. Combinând frumusețea cu istoria, rămâne o destinație foarte populară, în ciuda locației sale relativ îndepărtate, ascunsă într-o peninsulă puțin populată, în colțul extrem de est al Cretei.

Plaja din El Arenal – Mallorca

Plaja din El Arenal este una dintre cele mai aglomerate plaje din Mallorca. Nu este una dintre cele mai întinse de pe insulă, dar ceea ce atrage atenția asupra ei sunt cu siguranță palmierii care cresc pe plajă și claritatea apei. Apa nu numai că este puțin adâncă pentru o perioadă foarte lungă de timp, dar este și limpede și perfectă pentru înot.

7. Plaje cu pietre

Plaja Kamari – Santorini

Plaja Kamari pietricele negre și vulcanice cu întinderile mai fine de nisip auriu pentru plajă mai tradițională, făcând din aceasta o plajă cu ceva pentru toată lumea. Noaptea, lumina lunii se reflectă pe pietricele și creează un peisaj ce îți taie răsuflarea, merită să stați până târziu să o vedeți.

Plaja Isola Bella – Taormina

Isola Bella este o plajă siciliană și una dintre cele mai frumoase porțiuni de coastă italiene. Accesat printr-o plimbare șerpuitoare pe stâncă, vei dori să faci o pauză pentru a admira priveliștile mării și versanții verzi cu iarbă care se întind în fața ta. O fâșie subțire de nisip alb leagă plaja cu pietriș de continent, dar numai la reflux.

sursă foto

Citește și 12 alternative budget-friendly pentru destinațiile populare, dar scumpe.