7 motive pentru care toamna este anotimpul perfect pentru o călătorie în Italia Magazin

7 motive pentru care toamna este anotimpul perfect pentru o călătorie în Italia

The Local

Niciodată nu este timpul nepotrivit pentru o vacanță în Italia, dar toamna este momentul când țara chiar începe să ofere tot ce are mai bun. Mai jos, am pregătit o listă cu cele mai importane șapte motive pentru care ar fi cazul să vă achiziționați cât mai repede bilete de avion pentru una dintre destinațiile de top ale Europei și chiar din toată lumea.

1. Culorile

Priviți numai conturile de Instagram care publică fotografii cu peisaje de toamnă din Italia. Indiferent că vorbim despre răsărituri, apusuri, sau alegem să ne plimbăm prin natură, Italia este țara cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de toamnă din lume, care nu are cum să te dezamăgească.

2. Orașele sunt la dispoziția ta

Italia este o destinație extrem de populară pentru vacanța de vară, așadar, între mai și septembrie centrele orșelor abundă de turiști veniți din toate colțurile lumii. Asta înseamnă că este greu să găsești loc la restaurente, hoteluri, trenuri sau avioane. Ca să nu mai vorbim despre cozile interminabile de la principalele puncte turistice, precum muzeele.

Odată venită toamna, însă, pe străzile oraelor italiene se poate respira ceva mai bine, turiștii nemaifiind atât de numeroși precum în mijlocul sezonului.

3. Festivaluri de mâncare

Toamna este minunat să faci piața în Italia. Culori deosebite și miresme dintre cele mai încântătoare te îmbată din toate părțile. Iar orăelele mici organizează aproape toate festivaluri cu mâncare care celebrează recolta anului.

4. Este timpul vinului

După toată acea mâncare, ai nevoie de ceva care să vină să o „curețe” așa cum trebuie. Iar Italia, cu cele 20 de regiuni viticole ale sale, oferă unele dintre cele mai bune vinuri de pe întreg mapamondul. Chiar dacă nu puteți vizita cramele, aveți ocazia de a participa în orașele mici și în mediul rural la festivalurile de vin.

5. Plajele sunt libere

După cum spuneam, turiștii sunt mai puțini toamna, comparativ cu vara. Iar cum vremea este încă una caldă și plajele sunt libere, e păcat să le ratați!

6. Vremea tomnatică este perfectă

Vremea din timpul toamnei este una perfectă pentru plimbările lungi și liniștite într-una dintre cele mai frumoase țări din lume. Nici prea cald, nici prea frig. Pur și simplu, perfect!

7. Cultură cât cuprinde

După pauza de vară a teatrelor și sălilor de cultură, toamna viața aceasta boemă revine la viață în toată splendoarea ei. Imposibil să te plictisești în acest sezon în țara cu una dintre cele mai fascinante lumi culturale de pe Pământ!

foto