City break la Viena: Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi Magazin

City break la Viena: Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi

Viena este orașul eleganței, al muzicii și al arhitecturii imperiale. Capitala Austriei este o destinație perfectă pentru un city break reușit, iar atracțiile orașului cu siguranță te vor impresiona. Dacă îți planifici o scurtă vacanță în Viena, iată locurile pe care nu ar trebui să le ratezi.

Palatul Hofburg

Sursă foto

Reprezintă simbolul puterii, fiind în trecut reședința imperială a Dinastiei de Habsburg. Astăzi, Palatul Hofburg este sediul președintelui Republicii Federale Austriece și adăpostește numeroase muzee (Muzeul de Artă Populară, colecții de instrumente muzicale, Camera Armelor, colecții ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul „Sisi”), Biblioteca Națională a Austriei, dar și cafenele și restaurante de lux. Tot în Palatul Hofburg din Viena se află faimoasa școală de călărie spaniolă.

Cea mai veche parte a palatului datează din secolul al XIII-lea, fiind extinsă apoi până în secolul al XX-lea. În Camera Comorilor poți admira coroana imperială aparținând Sfântului Imperiu Roman (datând din 962), coroana imperială austriacă (1602), comoara Burgunzilor din secolul al XV-lea și comoara Ordinului Lânii de Aur. 

Catedrala Sfântul Ștefan

Sursă foto

Unul dintre cele mai îndrăgite repere din Viena, Catedrala Sfântul Ștefan este o minune a arhitecturii gotice. Catedrala oferă posibilitatea de a admira priveliștea deasupra Vienei, după ce vei urca aproximativ 343 de trepte.

Palatul și grădinile Schönbrunn

Sursă foto

Palatul Schönbrunn a fost reședința de vară a Casei de Habsburg și cuprinde 141 de camere, dintre care doar 45 sunt deschise spre vizitare. Aici vei putea vedea camera lui Napoleon Bonaparte și detaliile unei impresionante arhitecturi. Aici se poate vizita și parcul auto format din 60 de automobile imperiale.

Grădinile Schönbrunn sunt o adevărate încântare, amenajate artistic în stilul baroc. Grădinile sunt împodobite cu garduri vii, fântâni arteziene și statui de marmură. Aici vei putea admira Palmenhaus, cea de-a treia clădire din sticlă ca mărime din lume care adăpostește aproximativ 4500 de specii de plante.

Opera de Stat din Viena

Sursă foto

Opera din Viena este una dintre cele mai importante destinații muzicale din lume, fiind un loc de referință pentru melomani. Opera impresionează atât prin arhitectura opulentă, cît și prin varietatea spectacolelor oferite de una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume.