10 destinații istorice de explorat în regiunea Peloponez din Grecia Magazin

10 destinații istorice de explorat în regiunea Peloponez din Grecia

Peninsula Peloponez este o regiune din Grecia plină de istorie antică și de multe ruine arheologice. Multe dintre evenimentele cunoscute din Grecia antică au avut loc în această regiune și multe dintre locurile în care s-au întâmplat pot fi încă vizitate.

Pentru călătorii pasionați de Grecia Antică și care se îndreaptă către această regiune interesantă, iată cele mai bune destinații istorice de vizitat:

1. Corintul Antic

Corint a fost un oraș grecesc popular, care a fost deosebit de prosper în epoca romană. Datorită popularității sale, Corintul a fost menționat de mai multe ori în diferite scrieri de-a lungul anilor. Corintul a fost menționat în Noul Testament când Apostolul Pavel a predicat acolo. Vizitatorii Corintului antic vor avea norocul să exploreze ruinele interesante de la templul impresionant al lui Apollo până la cetate. În cadrul sitului arheologic se află un muzeu care adăpostește artefactele descoperite în timpul săpăturilor orașului antic. Orașul este, de asemenea, situat aproape de Canalul Corint, care oferă peisaje impresionante și o mulțime de activități aventuroase.

2. Micene

Situat în regiunea Peloponezului de nord-est, Micene este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Acesta a fost un oraș militar din Grecia Antică, care a fost odată condus de regele Agamemnon – liderul armatei grecești în timpul războiului troian. Unul dintre cele mai faimoase artefacte descoperite în Micene este masca de aur, care este considerată de mulți ca fiind a lui Agamemnon, deși nu a fost confirmat. Primul lucru de remarcat despre Micene sunt zidurile gigantice care înconjoară orașul, care încă mai există în mare parte, în ciuda faptului că datează încă din secolul al XIII-lea î.Hr. Situl arheologic din Micene constă intr-un muzeu, ruine de morminte antice, un palat, o trezorerie, o poartă a leului și un pasaj unic care arată ca o cale către un buncăr subteran antic.

3. Olympia antică

Olympia antică este importantă din mai multe motive. Grecii antici îl considerau un sit religios extrem de important, dar nașterea Jocurilor Olimpice este una dintre cele mai importante moșteniri ale sale. Evenimentul sportiv a fost introdus pentru a onora zeii și a avut loc pentru prima dată în acest oraș în anul 776 î.Hr. De atunci, a avut loc o dată la patru ani până când a fost desființat de un împărat roman. Deși Jocurile Olimpice originale au fost abolite în anul 393 d.Hr., acestea au fost în cele din urmă reintroduse la sfârșitul secolului al XIX-lea și de atunci au fost organizate în întreaga lume. În Olimpia Antică, Jocurile Olimpice erau sacre și foarte populare. Participanții, care erau în general greci, erau așteptați să concureze nud în sporturi precum – box, lupte, curse de care și multe altele, făcând evenimentul extrem de distractiv pentru spectatori și probabil și pentru zei.

4. Nemea antică

Vechea Nemea a fost unul dintre siturile sacre populare dedicate lui Zeus din regiunea Peloponez din Grecia. Pe lângă faptul că era locul de desfășurare a Jocurilor Nemee, zona din jurul Nemeei a fost populară și pentru că a fost scena primei lupte a lui Hercule – uciderea Leului din Nemeea. Vizitatorii acestui sanctuar antic vor putea vedea rămășițele templelor lui Zeus, stadionul și alte ruine interesante. Situl este, de asemenea, o regiune viticolă populară în Grecia, ceea ce face ca vizita să fie istorică și delicioasă.

5. Messene

Messene este unul dintre cele mai bine conservate situri din Grecia. Messene a fost construit în anul 369 î.Hr. de regele Epameinondas după jefuirea spartanilor, iar orașul nu a fost nimicit de atunci. Situl are, de asemenea, un atractiv pitoresc, deoarece este situat pe un deal cu vedere la peisajul luxuriant din jur. Pe unele părți ale orașului se află mai multe dealuri falnice acoperite cu pădure luxuriantă, adăugând la atractivitatea zonei. La Messene, există diverse lucruri de văzut, de la un teatru la temple, un stadion și alte câteva clădiri antice. La fața locului se află și un muzeu, unde sunt păstrate descoperirile de la săpăturile orașului.

6. Epidavros

Situat în nord-estul regiunii Peloponez, Epidavros găzduiește un celebru teatru din secolul al IV-lea î.Hr., care acum găzduiește Festivalul anual de la Atena. În fiecare vară, vizitatorii vin în acest sanctuar antic pentru a asista la festival, așa cum făceau odată grecii antici. Alte lucruri interesante care pot fi văzute în Epidavros includ – un templu dedicat lui Asclepius – zeul grec al sănătății și un muzeu arheologic care găzduiește descoperiri de la săpăturile sitului.

7. Mystras

Situl arheologic Mystras este un castel din sudul regiunii Peloponez, lângă Sparta. Situl este caracterizat prin prezența multor clădiri istorice, deoarece a fost odată un oraș fortificat în perioada bizantină. Orașul a văzut, de asemenea, ocupația venețienilor, precum și a otomanilor, iar cei care aleg să viziteze vor fi întâmpinați cu priveliști ale unui palat impresionant, biserici bizantine, ziduri bizantine înalte și peisaje pitorești ale văii luxuriante din jur. În acest loc se află un muzeu arheologic unde se pot explora exponatele bizantine și, de asemenea, se poate învăța despre istoria acestui loc.

8. Patras

Patras este un oraș vibrant din nord-vestul Peloponezului, care prezintă o atmosferă culturală și distractivă. Orașul are, de asemenea, mii de ani de istorie care poate fi văzută în muzeele și clădirile unice din zonă. Castelul Patras din secolul al VI-lea d.Hr. este o atracție obligatorie din acest oraș, iar vizitatorii pot vizita și Odeanul din Patras – unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane antice.

9. Monemvasia

Orașul castel medieval Monemvasia este o destinație unică care merită vizitată în Peloponez. Orașul situat pe o mică insulă în apropierea ruinelor Epidaurului a fost fondat în perioada bizantină și una dintre atributele sale cele mai impresionante este construcția sa unică pe marginea unei stânci cu vedere la frumoasa mare. Vizitatorii orașului se vor putea bucura de obiectivele turistice ale bisericilor bizantine, rămășițele mai multor clădiri istorice și un muzeu arheologic care găzduiește numeroase materiale interesante din trecutul orașului.

10. Nafplio

Prima capitală a Greciei este unul dintre locurile populare de vizitat în regiunea Peloponez. Pe lângă faptul că este prima capitală a Republicii Elene, acest oraș este plin de istorie și este un loc perfect pentru ca vizitatorii să înceapă explorarea regiunii Peloponez. Nafplio are totul, de la castele la muzee arheologice, biserici și clădiri impresionante. Castelul Palamidi este una dintre atracțiile populare pe care nu trebuie să le ratați când vă aflați în oraș, deoarece prezintă peisaje impresionante și o aventură de neuitat.

sursă foto

Citește și Top 7 tipuri de plaje și unde te poți bucura de ele în Europa.