Destinații turistice. Locuri pitorești din Europa Magazin

Destinații turistice. Locuri pitorești din Europa

Dacă ești în căutarea unor destinații turistice interesante și desprinse parcă din poveștile copilăriei, Europa are o mulțime de oferit. Fiecare vacanță are farmecul său aparte, așa că am ales câteva dintre cele mai frumoase zone pitorești ale continentului pe care să le poți descoperi. Mai mult sau mai puțin cunoscute de către turiști, acestea și-au păstrat autenticitatea, devenind simboluri. Iată alegerile noastre:

Bibury, Marea Britanie

Bibury este considerat cel mai frumos sat al Marii Britanii. Arlington Row este strada principală și atracția turistică, aceasta găzduind celebrele casuțele din piatră construite în secolul al XIV-lea. Bibury întrunește aspectele specifice Cotswold. Satul este străbătut de râul Coln, ceea ce adaugă pus valoare peisajului de poveste. Printre atracțiile turistice se numără Biserica Saint Mary, Insula Rack și Păstrăvăria Bibury.

destinații turistice
Sursă foto

Bled, Slovenia

Bled este poate cel mai spectaculos loc din Slovenia. Unul dintre punctele centrale este Castelul Bled care datează încă din anul 1011, devenind astfel cel mai vechi din țară. Cel de-al doilea punct este insula Blejski Otok care găzduiește biserica Adormirii Maicii Domnului. Culoarea turcoaz a lacului și peisajul montan îți taie răsuflarea.

destinații turistice
Sursă foto

Colmar, Franța

Colmar se numără printre cele mai populare locuri pitorești din Europa. Asocierea stilului francez cu a celui german și căsuțele colorate întregesc perisajul de poveste. Punctele de interes ale orășelului sunt centrul pietonal și cartierul Mica Veneție, străbătut de râul Lauch. În perioada săbătorilor de iarnă, Colmar devine inundat de turiști. Este una dintre cele mai populare destinații turistice pentru târgul de Crăciun. Locuitorii sunt susținuți de către autoritățile locale să își decoreze casele, cei care nu respectă această regulă fiind amendați.

destinații turistice
Sursă foto

Guadix, Spania

Guadix este considerată una dintre cele mai vechi așezări umane din Spania. Atrage atenția prin stâncile roșiatice desprinse parcă de pe planta Marte, din care se ivesc mici uși și hornuri albe. Acestea sunt locuințele rupestre originale. Orațul este împărțit în două zone, una care reunește locuințele moderne, Catedrala și diverse clădiri în stil mudéjar și una cu locuințele rupestre.

spania
Sursă foto

Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk este cel mai mare sat pescăresc din Malta. Este renumit pentru piața de pește și cunoscut printre localnici pentru prânzul de duminică. Pe lângă preparetele delicioase din pește, Marsaxlokk atrage atenția prin simboluri și bărcile vopsite viu colorat.

malta
Sursă foto

Zalipie, Polonia

Zalipie este cunoscut ca satul pictat sau cel mai frumos sat din Polonia. Se spune că acesta este mereu înflorit și pregătit de sărbătoare, localnicii pictând atât casele, cât și gardurile și obiectele care aparțin gospodăriei. Modelele sunt predominant florale. Tradiția este costruită în jurul unei povești potrivit căreia o localnică a început să picteze obiectele din casă pentru a ascunde urmele lăsate de vreme.

destinații turistice
Sursă foto

Citește și Turismul rural: cele mai frumoase sate din România.

Sursa foto