15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (I) Opinii

15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (I)

După ce am publicat o serie de articole mai degrabă deprimante referitoare la criza pe care o traversăm, credem că a venit timpul să schimbăm foaia. Din tot răul pe care îl traversăm reies și câteva lecții pe care, vrem sau nu, le învățăm. Viețile noastre se vor schimba fie că ne dăm seama sau nu, iar cele 15 avantaje ale izolării pe care vi le vom prezenta pe parcursul celor trei episoade ne vor învăța că acestea se pot schimba inclusiv în bine.

15 avantaje ale izolării (1-5)

Nu ne trebuie foarte multe pentru a fi fericiți. Cui îi mai pasă acum de excursii și dotări de ultimă generație pentru noua mașină? Cine se plânge azi că nu are ultimul iPhone sau că nu are încă un televizor 4K?

Se poate trăi și cu bani puțini. Cine ar fi crezut, nu-i așa? Trezirea asta la realitate ne face să conștientizăm că, în fapt, nu ne trebuie multe lucruri pentru a ne asigura traiul. Netflixul și comenzile online de mâncare sunt doar mofturi.

Viața simplă poate fi frumoasă. Cu condiția să vrem să vedem acest lucru. Izolarea și incertitudinea în ceea ce privește boala sunt greu de suportat la început, dar pe măsură ce zilele se scurg ne dăm seama că din puținul pe care îl avem la dispoziție reușim să ne alimentăm cu optimism și energie pentru a merge mai departe.

Am învățat să ne limpezim mintea. Excesul de știri apocaliptice și abundența de senzațional și tristețe de la televizor au devenit greu de suportat. Pe măsură ce înaintăm în această perioadă, devine tot mai greu să ținem pasul cu scenariile prezente non stop pe micul ecran. Tot mai multă lume reduce drastic consumul de TV și se reorientează către internet și chiar radio.

Mai sus am vorbit de o minte sănătoasă, acum trebuie să discutăm și despre menținerea unui corp sănătos. Această criză ne-a făcut să înțelegem cât de importantă este mișcarea de fapt și câte beneficii putem avea pe toate planurile dacă menținem un stil de viață activ.