15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (II) Opinii

15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (II)

După ce am publicat o serie de articole mai degrabă deprimante referitoare la criza pe care o traversăm, credem că a venit timpul să schimbăm foaia. Din tot răul pe care îl traversăm reies și câteva lecții pe care, vrem sau nu, le învățăm. Viețile noastre se vor schimba, iar cele 15 avantaje ale izolării ne învață că se pot schimba în bine.

Astăzi, partea 2 din 3.

15 avantaje ale izolării (6-10)

Am redescoperit cititul și minunata lumea a cărților. Nu-i așa că sătui de atâta stat în casă și televizor ați pus din nou mâna pe o carte? Redescoperirea apetitului pentru scotocirea bibliotecii și crearea de noi tabieturi literare reprezintă un câștig enorm pe care unii dintre noi îl dobândim în această perioadă.

Am reînvățat ce înseamnă comunitatea și dragostea de țară. În aceste săptămâni am fost cu toții cei mai aprigi suporteri ai României. Am sperat și o facem în continuare că țara noastră va învinge și, așa hulită și împiedicată cum e ea, va găsi resursele să treacă peste criză. Am reînvățat să iubim România și românii, chiar și așa imperfecți și nesuferiți cum suntem. Unitatea e mai importantă acum decât a fost vreodată în ultimele decenii.

Chiar dacă nu credeam că voi scrie asta, dar am reînvățat să ne iubim părinții și bunicii. Reacțiile cititorilor la acest articol și acțiunile tinerilor de ajutorare a bătrânilor repreizntă unul dintre cele mai importante câștiguri. Poate, după ce i-am ajutat să își cumpre medicamente și pâine, după ce le-am dus gunoiul, ne vom gândi de două ori înainte să îi judecăm.

Râsul ne face bine. Dacă ne menținem spiritul tânăr, imposibil să nu ne simțim mai bine. Atitudinea pozitivă și puterea de a trece peste toate greutățile care pot apărea la un moment dat se formează inclusiv râzând.

Natura este medicamentul care ne lipsește cel mai mult astăzi. Aici vorbesc mai ales cu orășenii care sunt nevoiți să locuiască între betoane zi după zi și să respire praful dintre blocuri. Două, trei ture de parc, la umbra copacilor, sunt sănătate curată. Ieșitul în mijlocul naturii reduce stresul, sporește inspirația și ne ajută să trăim mai bine.