Căutăm vaccinul greșit: Ar trebui să vindecăm ura față de părinții și bunicii noștri Opinii

Căutăm vaccinul greșit: Ar trebui să vindecăm ura față de părinții și bunicii noștri

Este foarte trist discursul ultimelor zile, de când a apărut nenorocirea asta cu virusul, poate că noi căutăm vaccinul greșit. Tot mai multe voci tinere, în putere, se fac din ce în ce mai auzite în problema comportamentului vârstnicilor. Că, vezi Doamne, să stea dracului în casă și să ne lase în pace. Că peste tot dăm de ei, că nu mai avem loc în farmacii și magazine de sacoșile lor.

Cam acesta este discurcul dizgrațios al, culmea, nepoților și nepoatelor acestor oameni. Pensionarii au fost de vină pentru Ceaușescu, ei au fost de vină pentru Iliescu, pentru PSD… Acum tot ei sunt de vină și pentru coronavirus. Domnilor, dar nu mai bine le facem un proces colectiv de toată frumusețea și îi punem cu fața la zid pe toți inutilii ăști de peste 70 de ani care ne fac numai probleme? Să se ducă dracului odată și să scăpăm de toate pensiile și compensatele alea ridicole, că nu mai avem loc de carieră și dezvoltare spirituală din cauza lor.

De râs, sau de plâns?

Poate că ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Nimeni nu se mai gândește la bunicii și părinții noștri ca având sânge din sângele nostru. Am început să îi pasăm de colo, colo, să le interzicem asta și cealaltă. Să îi certăm, să îi umilim, să le vânăm banii (ăia câți sunt) și sănătatea. Să îi învinuim, să îi judecăm, să le interzicem accesul în spitale. Să îi drăcuim. Totul în numele averilor, intereselor și tabieturilor personale: „Și-au trăit viața, tinerii sunt viitorul”.

Probabil că în acest moment traversăm mai degrabă o criză morală decât una de ordin medical. Poate că vaccinul pe care îl caută o lume întreagă nu ar trebui să caute distrugerea noul coronavirus, ci mai degrabă să ne vindece inimile și spiritele de atâta venin.

Citește și:

Activități de carantină. Cum ne mențimen întregi la minte
Statul român și drobul de sare: Trăim în țara unde până și boala întârzie