După ce am publicat o serie de articole mai degrabă deprimante referitoare la criza pe care o traversăm, credem că a venit timpul să schimbăm foaia. Din tot răul pe care îl traversăm reies și câteva lecții pe care, vrem sau nu, le învățăm. Viețile noastre se vor schimba fie că ne dăm seama sau nu, iar cele 15 avantaje ale izolării pe care vi le vom prezenta pe parcursul celor trei episoade ne vor învăța că acestea se pot schimba inclusiv în bine.
Astăzi, partea 3 din 3.
15 avantaje ale izolării (11-15)
Ne-am recăpătat încrederea în oameni. Distanțarea socială și eliminarea bruscă a intercațiunilor interumane ne-au făcut ca oamenii să ne lipsească din viețile noastre. Clipele grele pe care le traveressăm ne ajută să privim cu alți ochi gesturile de ajutor venite din partea rudelor, prietenilor sau vecinilor.
În România există și oameni foarte capabili. Dincolo de celelalte încercări pe care le-a trecut România în ultimii ani și care au dovedit incapacitatea autorităților de a proteja cetățenii acestei țări, de data aceasta eforturilor anumitor oameni nu au trecut neobservate. Sigur, impostura și corupția încă ies la iveală în cazul sistemului sanitar, dar sunt și excepții. Raed Arafat și noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, sunt doi oameni care au reușit să câștige încrederea românilor și care au arătat că se poate face treabă chiar și în acest sistem pe care îl credeam de mult depășit.
Ne-am redescoprit pe noi înșine. Am învățat ce înseamnă disciplina și autocontrolul. Ne-am împăcat cu noi înșine și am învățat care este rolul nostru pe această lume. Am conștientizat cât de mici și de neimportanți suntem, totuși, în pofida a ceea ce credem despre noi în vremurile lipsite de greutăți.
Unii fără ceilalți nu însemnăm nimic. Acum știm ce înseamnă să fim împreună și ne vom gândi de două ori înainte să ne mai scoatem ochii pe teme politice sau sportive. În fața destinului, orgoliile mărunte nu înseamnă absolut nimic. Suntem egali în fața vieții și suntem neînsemnați luați separat. Puterea noastră stă în capacitatea de a comunica și de a fi împreună.
Acum știm să prețuim lucrurile mărunte. Realizăm importanța unor lucruri și situații pe lângă care treceam nepăsători până mai acum câteva săptămâni. Confortul de care ne bucuram înainte de criză îl percepem ca fiind un lux.
Citește și:
Căutăm vaccinul greșit: Ar trebui să vindecăm ura față de părinții și bunicii noștri
Activități de carantină. Cum ne mențimen întregi la minte