Alina Gorghiu: „Situația politică din acest moment e puturoasă” Actual

Alina Gorghiu: „Situația politică din acest moment e puturoasă”

Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului și membru al Partidului Național Liberal, a declarat în direct la Digi 24 că situația politică de la această oră este una „puturoasă” și că activitatea guvernamentală este, deocamdată, blocată. În același timp, Gorghiu a reiterat faptul că partidul pe care îl reprezintă este pregătit de guvernare.

„Situația politică din acest moment e una destul de puturoasă. Activitatea guvernamentală este încă blocată, încercăm să accesăm calendarul pentru învestirea noului cabinet, care se va forma fie în jurul Partidului Național Liberal, fie exclusiv cu oameni din PNL.”

„Desemnarea viitorului premier va trebui să fie o soluție rapidă pentru a putea scăpa de această formulă păguboasă de la Palatul Victoria. Orice inițiativă pe care Viorica Dăncilă o are în acest moment este inutilă. Vine de la un om care nu mai are legimitate, care și-a încheiat destul de urât cariera politică. Sunt foarte multe lucruri de făcut într-un interval de timp scurt, peste care mai apare și organizarea alegerilor prezidențiale de luna viitoare. Complicată situație.”

„Programul de guvernare se armonizează în funcție de cei care vor susține acest cabinet. Așteptăm să vedem mâine desmenarea pentru persoana primului-ministru, apoi să facem discuții cu celelalte formațiuni politice care doresc să susțină cabinetul, apoi, firește, vom discuta și programul de guvernare.”