Amsterdam vrea să elimine prostituția din Cartierul Roșu Actual

Amsterdam vrea să elimine prostituția din Cartierul Roșu

Amsterdam are în vedere eliminarea industriei sexului din „Cartierul Roșu”. Primăria orașului își propune construcția unui hotel de mari dimensiuni în afara orașului.

Edilul orașului Amsterdam, Femke Halsema, vrea să îmbunătățească condițiile de pe străzile din cea mai veche zonă a oraşului. Deși cu o tradiție de secole, decizia de a muta prostituția din celebrul cartier din Amsterdam are la bază problemele provocate de turiștii aflaţi sub influenţa alcoolului în centrul vechi. Aceștia au un comportament lipsit de respect faţă de majoritatea lucrătoarelor sexuale din Cartierul Roșu.

Primăria Amsterdam a susținut într-un comunicat de presă că prostituția „este o profesie normală” și „intenţia nu este de a alunga munca sexuală în afara oraşului”. Intenţia municipalităţii este de a ridica o clădire mai puţin accesibilă în comparaţie cu locaţiile actuale dedicate prostituţiei şi dotate cu vitrine, care ar putea fi astfel mai bine controlată. Nu se cunosc deocamdată mai multe detalii despre această construcţie, însă clădirea va dispune de un hotel sau un centru erotic, cu cinematograf, cluburi de noapte şi restaurante.

Zona Cartierului Roşu, De Walletjes este de o importanță aparte pentru că datează încă din Evul Mediu şi include cea mai veche clădire din oraş, Oude Kerk (Biserica veche), construită în urmă cu 700 de ani.

Citește și Amsterdam s-a săturat de turiști și vrea să interzică Airbnb.

Sursă foto