Aspirina, posibil tratament pentru unele forme de cancer la sân Actual

Aspirina, posibil tratament pentru unele forme de cancer la sân

Studiile recente arată că aspirina ar putea fi parte a tratamentului pentru formele agresive de cancer la sân. Cercetătorii au speranța că aspirina, un medicament ieftin și disponibil pe scară largă ar putea funcționa. Rezultatele s-ar putea observa atunci când este combinată cu imunoterapie pentru pacienții cu cancer mamar triplu-negativ.

Conform celor de la The Guardian, programul finanțat de Breast Cancer Now Catalyst este primul studiu clinic care testează dacă aspirina poate face tumorile mai sensibile la imunoterapie la pacienții care suferă de cancer de sân. În cadrul studiului de condus de dr. Anne Armstrong, unii pacienţi vor primi aspirină în combinație cu un alt medicament (avelumab) înainte de o intervenţie chirurgicală şi de începerea tratamentului de chimioterapie.

Cercetătorii spun că în cazul în care vor exista rezultatele pozitive, vor exista studii clinice suplimetare cu aspirină și avelumab pentru cancerul la sân triplu-negativ. Acest tip de diagnostic este mai puțin întâlnit, însă mult mai agresiv.

„Nu toate tipurile de cancer de sân răspund bine la imunoterapie. Testarea utilizării unui medicament precum aspirina este interesantă, deoarece medicamentul este disponibil în toate farmaciile şi are un preţ accesibil”, a afirmat Dr. Anne Armstrong, coordonatorul studiului.

„Sperăm ca studiul nostru să arate că, atunci când este combinată cu imunoterapie, aspirina poate spori efectele sale şi poate oferi în cele din urmă un nou mod sigur de a trata cancerul la sân”, a mai spus Armstrong.

Breast Cancer Now a declarat că Pfizer, compania farmaceutică, a oferit organizației de caritate finanțare printr-un grant independent de cercetare medicală și a oferit cercetătorilor săi acces la mai multe medicamente.

Citește și Cancer la sân: simptome și factori de risc.

Sursa foto