Ceasurile inteligente pot ajuta la detectarea infecției cu COVID-19 Actual

Ceasurile inteligente pot ajuta la detectarea infecției cu COVID-19

Ceasurile inteligente și alte dispozitivele care pot monitoriza ritmul cardiac, temperatura corpului și alte elemente fiziologice ale utilizatorului, pot ajuta la depistarea infecțiilor cu coronavirus. Acest lucru este posibil chiar cu câteva zile înainte de apariția simptomelor.

Cum este posibil acest lucru? Studiile efectuate de cercetătorii de la Universitatea Stanford din California și Mount Sinai Health System din New York au demonstrat că persoanele bolnave de covid-19 prezintă o variație mai scăzută a ritmului cardiac. Aceasta poate fi monitorizată prin intermediul dispozitivelor inteligente.

Cercetătorii de la Mount Sinai Health System au descoperit că Apple Watch poate detecta modificări subtile ale bătăilor inimii unui individ. Acest lucru poate semnala că persoana este infectată, cu până la șapte zile înainte de a apariția simptomelor.

Studiul s-a bazat pe minitorizarea a aproape 300 de participanți care fac parte din personalul medical al spitalului Mount Sinai. Aceștia au purtat ceasuri Apple în perioada 29 aprilie – 29 septembrie.

„În acest moment, ne bazăm pe oamenii care declară că nu se simt bine, dar purtarea unui Apple Watch poate identifica persoanele care pot fi asimptomatice. Este o modalitate de a controla mai bine bolile infecțioase”, a spus Rob Hirten, autorul studiului.

Studiul Universității Stanford a arătat că 81% dintre participanții cu coronavirus au experimentat modificări ale ritmului cardiac. S-a putut observa o modificare cu până la nouă zile și jumătate înainte de apariția simptomelor. Participanții au purtat ceasurile inteligente și alte dispozitivele de la branduri ca Apple, Garmin sau Fitbit.

De asemenea, studiile arată că datele colectate de ceasurile inteligente ar putea ajuta la stabilizarea situației epidemiologice. S-a demonstrat că mai mult de jumătate din cazurile de coronavirus sunt generate de purtători asimptomatici.

Producătorii de ceasuri inteligente analizează modul în care tehnologia ar putea fi utilizată pentru a combate răspândirea virusului.

Citește și Pașaportul de vaccinare digital este în dezvoltare.

Sursa foto