Pașaportul de vaccinare digital este în dezvoltare Actual

Pașaportul de vaccinare digital este în dezvoltare

Companii majore, organizații de sănătate și non-profit lucrează împreună pentru a crea un pașaport de vaccinare digital pentru momentul când persoanele vor fi nevoite să demonstreze că s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Companiile aeriene, angajatorii și stadioanele sportive ar putea solicita în curând oamenilor să dovedească că s-au vaccinat împotriva coronavirusului pe smartphone-uri înainte de a putea intra.

Inițiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de companii tehnologice de vârf, organizații de sănătate și grupuri nonprofit – inclusiv Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo – a anunțat joi dimineață că dezvoltă standarde tehnologice pentru a se putea verifica dacă o persoană s-a vaccinat, potrivit unui comunicat remis joi de aceasta.

„Pentru o perioadă de timp unii dintre noi vom fi nevoiți să demonstrăm fie că am fost testați negativ pentru COVID-19 fie că am fost vaccinați pentru a ne putea relua rutinele normale ale vieții noastre”, afirmă dr. Brad Perkins, directorul medical al Commons Project Foundation.

Dr. Perkins a adăugat că acest lucru va fi necesar „indiferent dacă este vorba de a ne îmbarca într-un avion să mergem într-o altă țară sau că mergem la muncă, școală, la alimentară, concerte live sau evenimente sportive”.

VIC afirmă că persoanele fără telefoane smart ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra că au fost vaccinate.

Companiile aeriene precum Virgin Atlantic, United Airlines, Swiss International Air Lines, Lufthansa și JetBlue au declarat în decembrie că vor începe să accepte un permis de sănătate digital ca dovadă a rezultatului negativ de COVID-19.

Citește și: Studiu Covid realizat de cercetătorii români: Cum ne pregătim organismul pentru lupta cu virusul?

Sursă foto