I s-a scurs creierul pe nas în urma testului de COVID-19 Actual

I s-a scurs creierul pe nas în urma testului de COVID-19

O persoană testată de COVID-19 a avut o reacție nemaiîntâlnită până acum: a început să-i curgă lichidul din creier pe nas și a suferit complicații.

Testul folosit în cazul femeii a fost cel clasic, cu un bețișor steril introdus în nasul paciantei. Ulterior, aceasta a mers la un medic după ce a simțit un gust metalic în gură, nasul iritat, durere de cap și sensibilitate la lumină.

Ea a avut nevoie de un test nu pentru că prezenta simptome specifice coronavirusului, ci pentru că urma să facă o operație pentru o hernie.

Medicii au făcut mai multe teste la spitalul Universității Iowa, din SUA, descoperind o escrescență în nara dreaptă. De acolo provenea un lichid, pe care l-au drenat și i-au analizat compoziția. Descoperirea i-a mirat chiar și pe specialiști, pentru că în compoziție exista lichid cefalo-rahidian, prezent în creier și în coloana vertebrală.

Scanările au arătat că femeia avea un encefalocel de 1,8 cm – un tip de proeminență din creier – care se extindea în cavitatea nazală. Folosind scanări anterioare pentru comparație, se părea că a avut această afecțiune cel puțin din 2017, însă nu a fost diagnosticată.

Specialiștii spun că este primul caz în care apare scurgerea lichidului cefalo-rahidian după folosirea unui bețișor de test COVID. Însă, aceștia nu consideră ce testul de coronavirus a fost de vină. În schimb, ei sugerează că forma invazivă de testare a cauzat traume la encefalocelul preexistent.

Citește și: Vești bune pentru pacienții de COVID-19 care au acest simptom

Sursă foto