Apple lansează pentru iPhone o opțiune specială pentru pandemie Actual

Apple lansează pentru iPhone o opțiune specială pentru pandemie

Deși mai durează până ce versiunea completă va fi disponibilă, Apple a lansat iOS 14.5 beta, care are o opțiune foarte folositoare în vremea pandemiei.

Odată instalată, actualizarea va permite utilizatorilor să-și deblocheze iPhone-urile cu Face ID chiar dacă poartă o mască. Atsfel, dacă ai la mână un Apple Watch deblocat și dacă sistemul Face ID detectează că ai mască pe față, telefonul se va debloca fără o parolă.

Deoarece folosești oricum o parolă pe ceas și acesta este deblocat, este clar că tu ești cel care dorește să deschidă telefonul. Și pe dispozitivele cu Android există funcția de accesorii securizate, iar telefonul se deblochează fără parolă sau amprentă atunci când este conectat la acestea.

Utilizatorii trebuie să activeze manual funcția de deblocare Apple Watch de pe iPhone, accesând Setări> Face ID & Passcode. O comutare disponibilă acolo, numită Apple Watch, poate fi activată pentru a permite deblocarea cu ajutorul acestui accesoriu.

iOS 14.5 va fi lansat cel mai probabil în următoarele câteva săptămâni, după rezolvarea problemelor care vor fi descoperite în versiunea beta. De altfel, abia s-a lansat iOS 14.4, în urmă cu puțin peste o săptămână.

Citește și: Studiu: România, pe ultimul loc în UE la capitolul competenţe digitale

Sursă foto