Apple oferă un premiu în bani pentru fotografii realizate cu telefoane iPhone Magazin

Apple oferă un premiu în bani pentru fotografii realizate cu telefoane iPhone

Compania Apple a decis să răsplătească câștigătorii concursului de fotografie „Shot on iPhone”, ca urmare a numeroaselor critici primite.

Pe 22 ianuarie, gigantul american a anunțat un concurs, care se va desfășura la nivel mondial, pentru a găsi cele mai bune zece fotografii realizate cu un telefon iPhone. În ciuda faptului că este una dintre cele mai valoroase companii din lume, Apple a oferit câștigătorilor doar expunere drept premiu, lucru care pe mulți fotografi i-a nemulțumit. Regulie concursului nu menționau nicio plată pentru fotografiile pe care Apple ar urma să le utilizeze în viitoarele campanii. „Nu există nicio răsplată în bani”, se menționa inițial în regulile concursului.

„Dragă Apple/Tim Cook, dacă doriți să folosiți fotografii pentru un an întreg într-o campanie publicitară pentru a vinde mai multe telefoane iPhone, ar trebui să oferiți un premiu în bani câștigătorilor, nu doar recunoaștere”, a scris fotograful Trevor Mahlmann într-o scrisoare deschisă publicată pe Reddit.

Părerea lui a fost împărtășită de multe persoane, inclusiv de alți fotografi amatori, dar și profesioniști. De atunci, Apple și-a actualizat declarația de presă și regulile concursului pentru a indica în mod clar faptul că cei care vor câștiga vor primi o sumă de bani în schimbul fotografiilor realizate de aceștia.

Utilizatorii pot trimite poze până la data de 7 februarie. Pentru a alege cei zece câștigători, a fost alcătuit un juriu care va nota fotografiile înscrise în concurs. Printre membri acestuia se numără Pete Souza, fostul fotograf oficial de la Casa Albă și, totodată, al președintelui Barrack Obama, și trei angajați ai Apple care lucrează în departamentele de software și marketing ale companiei.

(sursă foto: businessinsider)