Cele mai importante declarații ale lui Mark Zuckerberg din audierea în Congresul SUA Actual

Cele mai importante declarații ale lui Mark Zuckerberg din audierea în Congresul SUA

Co-fondator şi preşedintele executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a răspuns celor mai controversate întrebări puse de senatorii americani pentru a explica cum Facebook a permis accesul unor companii la datele personale a peste 87 de milioane de utilizatori.

Mark Zuckerberg a afirmat că a luat deja măsuri în cazul Cambridge Analytica, blocând aplicaţia prin care erau colectate datele şi cerând ştergerea tuturor informaţiilor accesate ilegal.

Zuckerberg își asumă toată vina

„Acum a devenit clar că nu am luat suficiente măsuri pentru a evita utilizarea unor instrumente în scop negativ. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicaţii şi la protejarea datelor private. Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare. A fost o eroare şi îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, conduc compania şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie.”

Datele colectate de Facebook au fost vândute și altor companii

Senatorul Tammy Baldwin a întrebat dacă Aleksander Kogan, cretorul chestionarului folosit de Cambridge Analytica, a vândut datele și altor companii. Mark Zuckerberg a răspuns: „Da, a vandut date și altor companii.”

Facebook se luptă cu entități din Rusia

„Este o cursă a înarmării. Vor deveni din ce în ce mai buni”, a declarat şeful Facebook în cursul audierii sale, informează BBC News.

Mark Zuckerberg a mai afirmat că cei din Rusia fac un obiectiv din exploatarea sistemelor de internet și Facebook va dezvolta noi unelte pentru a identifica conturile false.

„Sunt persoane în Rusia ale căror slujbă este să încerce să exploateze sistemele noastre şi alte sisteme de Internet, cât şi alte sisteme.”

Facebook nu ascultă conversațiile utilizatorilor

Mark Zuckerberg a recunoscut că cei peste 87 de milioane de utilizatori afectați sunt victime, însă ideea conform căreia Facebook „ascultă utilizatorii” este o „teorie a conspirației”.

Senatorul Dean Heller a întrebat dacă Facebook înregistrează convorbirile telefonice. „Nu cred că am colectat vreodată conținut din convorbiri telefonice”, a răspuns Mark Zuckerberg.

 

(Sursă foto: ndtv.com)