WhatsApp VS fake news. Aplicația introduce funcția pentru verificarea știrilor false Business

WhatsApp VS fake news. Aplicația introduce funcția pentru verificarea știrilor false

WhatsApp continuă lupta împotriva fake news. Aplicația de mesagerie introduce o nouă funcție prin care utilizatorii pot verifica articolele de știri pe care le primesc prin intermediul aplicației, informează Financial Express.

Update-ul care va fi implementat de WhatsApp face posibil ca oamenii să afle detalii suplimentare despre mesajele redirecționate pe care le-au primit. Prin urmare, dacă o persoană trimite un articol primit de la altcineva, destinatarul va putea verifica dacă este vorba despre un fake news primit prin WhatsApp.

„Lansăm o funcție-pilot ce permite verificarea acestor mesaje, atingând pictograma lupă din cadrul conversației. Aceasta le oferă utilizatorilor o modalitate simplă de căutare a mesajelor redirecționate frecvent, prin care pot găsi ca rezultate articole de știri sau alte surse de informații privind conținutul primit. Pentru a folosi această funcție, utilizatorii încarcă mesajul în browser, fără ca WhatsApp să vadă vreodată mesajul în sine”, precizează compania în comunicatul oficial.

Funcția de căutare avansată pe WhatsApp va fi lansată ca pilot din 9 august în Brazilia, Italia, Irlanda, Mexic, Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii pentru dispozitivele cu cele mai recente versiuni de WhatsApp pentru Android, iOS și WhatsApp Web.

Alte măsuri luate de WhatsApp împotriva fake news

WhatsApp fake news
Sursă foto

Verificarea informațiilor primite pe WhatsApp este cea mai recentă măsură luată de companie. La începutul anului 2020, aplicația cu 2 miliarde de utilizatori din întreaga lume a limitat numărul de mesaje redirecționate, fiind o altă măsură pentru combaterea știrilor false.

Implementarea acestei restricții a dus deja la o scădere de 25% a redirecționării acestor mesaje la momentul respectiv, conform serviciului de mesagerie.

CItește și Utilizatorii rețelelor sociale au devenit mai conștienți de dezinformarea din mediul online.

Sursă foto