Smart bike sharing disponibil în București Business

Smart bike sharing disponibil în București

Pegas a lansat sistemul de bike sharing, Ape Rider, care implică închirierea bicicletelor cu ajutorul aplicației mobile, fără stații de parcare prestabilite.

Cum funcționează Ape Rider powered by Pegas

Aplicaţia Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play şi App Store, iar utilizarea ei este extrem de simplă. După instalare, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blochează suma de 69 lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunţă la aplicaţie.

Pasul următor este să îți găsești o bicicletă disponibilă, folosind harta din aplicație. Deblocarea unei biciclete se face prin scanarea QR codului care se găsește pe bicicletă, iar încheierea cursei se face prin închiderea manuală a sistemului de securizare aflat la roata din spate. Costurile sunt de 1,9 lei pentru 30 de minute.

În acest moment, în București sunt disponibile 2000 de biciclete. În funcție de cerere, numărul acestora se va suplimenta pentru Capitală, apoi pentru celelalte orașe din țară. Bicicletele sunt monitorizare GPS și sunt dotate cu senzori de mișcare, principalul atribut al sistemului antifurt.

„Oraşele se sufocă din ce în  ce mai tare din cauza traficului, iar ceea ce noi propunem este o alternativă sănătoasă a rezolvării problemei de transport. De altfel, conform definiţiei de bike sharing, bicicletele pe care le iei în regim de închiriere ar trebui să-ţi rezolve ultimul kilometru din traseul dintre punctul A şi punctul B, astfel acest sistem de închiriere biciclete pot aparţine unui sistem de mobilitate urbană integrată care dacă este bine organizat poate duce la scăderea traficului de maşini”, a declarat Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, programul Ape Rider.

(sursă foto: aperider.com)