Co-fondatorii Instagram au demisionat Magazin

Co-fondatorii Instagram au demisionat

Co-fondatorii Instagram și-au anunțat demisia din posturile pe care le ocupau, fără să motiveze această alegere, informează CNN. Kevin Systrom și Mike Krieger au fondat aplicația în 2010, iar aceasta a devenit mai celebră decât Facebook. În 2012, co-fondatorii au vândut aplicația către Facebook pentru 1 miliard de dolari. Instagram a avut o creștere spectaculoasă, evoluând în ceea ce ține de caracteristicile oferite utilizatorului. Instagram a făcut îmbunătățiri în ceea ce ține de videoclipuri, a adăugat povești și cel mai recent, o versiune de televiziune.

CEO-ul companiei, Kevin Systrom, și șeful departamentului de tehnologie, Mike Krieger, au decis în această dimineață să își părăsească posturile. Acest lucru va afecta și Facebook, privând compania de cei doi lideri cheie ai unei aplicații foarte populare care continuă să crească.

„Planificăm să luăm o pauză pentru a ne explora din nou curiozitatea și creativitatea”, a declarat Systrom într-o postare pe blog . „Construirea unor noi lucruri necesită să ne retragem, să înțelegem ceea ce ne inspiră și să observăm de ce are lumea nevoie. Asta intenționăm să facem.” El a adăugat că ambii vor fi nerăbdători să vadă viitorul pentru Instagram și Facebook.”

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, i-a descris pe Systrom și Krieger drept „lideri extraordinari de produse”. „Aștept cu nerăbdare să văd ce construiesc în continuare”, a spus Zuckerberg într-o declarație. Bloomberg News a raportat că Systrom și Krieger ar fi plecat din cauza tensiunilor cu Zuckerberg în ceea ce privește direcția aplicației Instagram. Purtătorii de cuvânt pentru Facebook și Instagram au refuzat să comenteze motivele pentru care directorii au decis să demisioneze, în declarații referindu-se doar la postarea de blog al lui Systrom. Nu s-a specificat clar cât timp vor continua să lucreze la companie cei doi fondatori.

Instagram a devenit o parte tot mai importantă a imperiului Facebook, aplicația devenind populară într-un moment în care Zuckerberg se luptă cu o serie de crize la rețeaua socială pe care a construit-o.

(Sursă foto: Beebom)