Confesiunile tulburătoare ale unui star rock despre chinurile celebrității Magazin

Confesiunile tulburătoare ale unui star rock despre chinurile celebrității

metalsucks.net

Să faci parte dintr-o trupă nu înseamnă neapărat că vei adopta stilul de viață lui Mick Jagger, cu excese de sex, droguri și rock and roll. Acesta este doar mitul. Această ocupație este provocatoare și presupune mai multe sacrificii decât ați putea crede. Iar în ziua de astăzi, cererile tot mai dese de întâlniri cu fanii, de susținerea unor lecții și conferințe, toate coroborate cu veniturile din ce în ce mai mici venite dinspre vânzarea muzicii, au făcut ca situația pentru muzicieni să fie din ce în ce mai grea.

Brent Hinds, chitaristul ș vocalistul trupei de heavy metal Mastodon, a acordat un interviu de curând în care face o serie de confesiuni tulburătoare despre ceea ce înseamnă de fapt viața de artist. Iată un fragment din interivul pe care l-a acordta publicației Let There Be Talk.

Când veți lansa un nou album?

Ceea ce chiar vreau să fac acum și sper că oamenii vor înțelege asta, este să îmi iau odată niște timp liber și să fiu lăsat să respir. Atât de rahat este industria muzicii de astăzi. Pentru că trebuie să muncești de îți sar capacele până să începi să te bucuri de ceva.

Acesta este cu siguranță cel mai brutal loc de muncă pe care l-am avut. Ne mulg cu toții până la ultima picătură. Nu mi-a mai rămas nimic. Mi-au mâncat sufletul, e dus, gata. Chiar vreau să iau o pauză, să nu mai cânt un an sau doi. Dar probabil că deja ne-au aranjat un alt turneu sau două. Nu îi interesează decât conturile bancare. Îmi vând trupa peste tot, atâta vreme cât au nevoie să mănânce. Sau să facă cumpărături.

M-am căsătorit abia în urmă cu un an. De atunci, sunt în permanență în turneu, e drumuri. Pur și simplu nu e sănătos. În turneu mă trezesc, mănânc, apoi am de predat curs de chitară. Apoi merg la probele de sunet, apoi direct la interviuri, la întâlnirile cu fanii care sunt obligatorii, apoi direct la concert. Abia dacă am timp să mă văd cu oamenii extrem de apropiați. Pentru că suntem munciți precum niște sclavi.”