Economia României a crescut cu 2,8% în primul trimestru Actual

Economia României a crescut cu 2,8% în primul trimestru

Economia României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de trimestrul anterior, dar a scăzut față de primul trimestru din 2020 cu 0,2 %, potrivit datelor INS privind evoluția economiei pe primele trei luni din an. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier.

Premierul Florin Cîțu a reacționat pe pagina de Facebook după cifrele anunțate de INS privind creșterea economică și apreciază că este cea mai rapidă revenire economică din istorie.   

„Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv.

Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI românii”, este mesajul transmis de Florin Cîțu, imediat după publicarea ciferlor INS.

PIB-ul României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de trimestrul anterior, dar a scăzut față de primul trimestru din 2020 cu 0,2 %, potrivit datelor INS privind evoluția economiei pe primele trei luni din an. Economiștii se așteptau la o creștere de cel mult 1% față de trimestrul anterior și la o contracție mai mare față de primul trimestru din 2020.” , a notata Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Visul industriei IT din România a devenit realitate: prima companie românească listată la Bursa din New York.

Sursă foto