Este zahărul brun mai sănătos decât cel alb? Actual

Este zahărul brun mai sănătos decât cel alb?

Deși se speculează că zahărul brun ar fi mai sănătos decât cel alb, în realitate corpul nostru nu face diferență între cele două. Ambele alimente sunt produse rafinate și dăunătoare pentru organism.

Zahărul este un ingredient natural care face parte din dieta noastră de mii de ani. În timp ce există mai multe tipuri, zahărul brun și alb sunt printre cele mai populare soiuri.

Având în vedere faptul că zahărul alb și maro provin din aceleași plantă – sfeclă sau trestie de zahăr – acestea sunt destul de similare. De fapt, zahărul brun este un amestec de zahăr alb și melasă, aceasta fiind sirop derivat din zahăr. Melasa este responsabilă pentru culoarea sa mai închisă și îi crește puțin valoarea nutritivă.

Cea mai notabilă diferență nutrițională între cele două este că zahărul brun conține puțin mai mult calciu, fier și potasiu. Astfel, cantitățile acestor minerale în zahărul brun sunt nesemnificative, deci acest aliment nu este o sursă bună de vitamine.

Consumul zilnic de zahăr brun sau alb pot provoca atac cerebral sau atac de cord. De asemenea, te va face să crești în greutate și poate determina diabet pe termen lung. Dovezile arată că dietele cu conținut ridicat de zahăr pot duce la obezitate, inflamație, nivel ridicat de trigliceride și tensiune arterială – factori de risc pentru boli de inimă

Prin urmare, consumul exagerat de zahăr poate avea multe efecte negative asupra sănătății. De aceea, cantitatea de zahăr consumată trebuie să fie cât mai mică, indiferent dacă este vorba de cel alb sau brun.

Citește și: Cireșele, beneficii pentru sănătate și frumusețe

Sursă foto