Facebook, în mijlocul unui nou scandal Actual

Facebook, în mijlocul unui nou scandal

Facebook a fost criticat pentru că a permis ca o fată în vârstă de 16 ani din Sudanul de Sud să fie scoasă la licitație, în vederea unei căsătorii. În schimbul fiicei sale, tatăl a primit 500 de vaci, două mașini de lux, două biciclete, o barcă, câteva telefoane mobile și 13.800 de dolari.

Potrivit organizației pentru drepturile copiilor Plan International, fata a fost licitată de cinci bărbați, unii dintre aceștia fiind oficiali guvernamentali de rang înalt din Sudanul de Sud.

Postarea a fost distribuită pentru prima dată pe 25 octombrie, însă Facebook a reușit să o șteargă abia pe 9 noiembrie – la șase zile după ce fata s-a căsătorit cu cel care a câștigat licitația, devenind a noua soție a bărbatului.

George Otim, directorul organizației Plan International pentru zona Sudanului de Sud, a comparat licitația cu piețele de sclavi și a criticat gigantul american că a permis ca aceasta să aibă loc pe platforma companiei. „Această utilizare barbată a tehnologiei amintește de piețele de sclavi din trecut”, a argumentat unul dintre cei care a adus cazul în atenția opiniei publice.

Într-o declarație pentru postul ABC, un reprezentant al Facebook a declarat că postarea a încălcat politicile rețelei sociale și a fost ștearsă imediat ce compania a aflat de existența ei. „Îmbunătățim în permanență metodele pe care le folosim pentru a identifica conținutul care ne încalcă politicile, inclusiv prin dublarea membrilor echipelor noastre de securitate la peste 30.000 și printr-o investire constantă în tehnologie.”, se arată în declarație.

În timp ce compania a declarat în repetate rânduri că lucrează în permanență pentru a elimina conținutul interzis, reprezentanții Facebook nu au spus de ce a fost nevoie de două săptămâni pentru a șterge postarea inițială.

(sursă foto: unian)